Politie Zeeland


---


O-761-2009 Aanhoudingen wegens vernieling
Zaterdagavond rond 23.25 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een horecagelegenheid aan de Ring en een woning aan de Weststraat in Burgh-Haamstede.
In verband hiermee zijn rond 23.45 uur een 20-jarige man en een 26-jarige man, beiden uit Polen, aan de Zuidstraat in Burgh-Haamstede aangehouden.
Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

O-762-2009 Vernieling auto, Renesse
In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.00 uur en 02.15 uur zijn er vernieling gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Lange Reke in Renesse.
Er is een band lek gestoken.
De eigenaar van de auto, een 18-jarige man uit Aachen (D) had niet gezien dat zijn band lek was en reed weg. In een bocht naar links verloor hij de controle over zijn voertuig en reed rechtdoor de rijbaan af en kwam tot stilstand tegen een paal.
De automobilist raakte niet gewond. Of de auto door de aanrijding schade heeft is onbekend.

O-763-2009 Eenzijdig ongeval onder invloed, Heinkenszand
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.05 uur vond er op de Oude Zanddijk in Heinkenszand een eenzijdig ongeval plaats.
Een 29-jarige automobilist uit Polen raakte rond genoemd tijdstip, door onbekende oorzaak van de we en kwam tot stilstand in een sloot aan de Oude Zanddijk / Nieuwlandseweg. De automobilist raakte niet gewond.
Uit ademanalyse bleek dat de man 4,2 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-764-2009 Aanhouding wegens bedreiging en belediging
Zondagmiddag heeft politie Zeeland een 40-jarige Middelburger in zijn woning aangehouden wegens bedreiging en belediging.
Op donderdag 2 april j.l. werd de man door twee parkeercontroleurs bekeurd omdat zijn auto geparkeerd stond aan Plein 1940, zonder geldig betalingsbewijs.
Toen de man zag dat hij een bekeuring kreeg bedreigde hij de parkeercontroleurs, ten overstaan van een vol terras, meerdere malen met de dood. Ook beledigde hij de controleurs verschillende malen.
De 40-jarige man is in verzekering gesteld.