Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 april 2009

Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen door pianiste Anne Veinberg

Jong klassiek talent strijdt tijdens finale om de Amsterdam Airport Schiphol Award

Pianiste Anne Veinberg, studente aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts - Hogeschool voor de Kunsten, heeft de finale van het zevende Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen. Alle Nederlandse conservatoria zonden hun beste leerlingen naar het concours. Zij streden in het Conservatorium van Amsterdam om de Amsterdam Airport Schiphol Award.

Anne Veinberg ontving de prijs uit handen van Joris Backer, Directeur Corporate Legal van Schiphol Group. De Amsterdam Airport Schiphol Award bestaat uit een studie van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.

Het publiek wees Mara van Pommeren van het Utrechts Conservatorium aan als winnaar van de PodiumPrijs. De winnaars van beide prijzen geven een concert tijdens de twaalfde editie van het Grachtenfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 23 augustus.

www.grachtenfestival.nl

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het Grachtenfestival markeert jaarlijks de start van het klassieke muziekseizoen. De twaalfde editie van het Grachtenfestival vindt plaats van 15 tot en met 23 augustus 2009.

Hoofdsponsor van het Grachtenfestival is Schiphol Group, hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Ymere.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, is Beschermheer van het Grachtenfestival

Noot voor de redactie,