Kroon op het werk

Bijeenkomst Psyche & Leefstijl
14 april 2009
23 april 2009

Stress belangrijke oorzaak verzuim
Nederland valt op doordat stress een grote veroorzaker is van verzuim. Onlangs bleek dat nog weer uit een internationaal onderzoek onder bedrijven. Net als in het Verenigd Koninkrijk en Scandinaviƫ is in Nederland het meest sprake van arbeidsongeschiktheid door stress en geestelijke gezondheidsklachten. Ruim 70% van de ondervraagden in deze landen noemt deze klachten als een belangrijke oorzaak.

Kloof tussen weten en toepassen
In Nederland is er, over het algemeen meer dan in andere landen, wel veel aandacht voor verzuim wegens psychische redenen. Een aantal jaar geleden is er een leidraad opgesteld hoe je dit type verzuim kunt voorkomen. Hoe kan het dan dat er nog steeds zoveel verzuim is wegens stress of andere psychische gezondheidsklachten?

Bedrijven die er wel in slagen verzuim om psychische redenen zo minimaal mogelijk te houden of te voorkomen, kenmerken zich door te investeren in de vaardigheden van leidinggevenden. Het gaat daarbij om de vraag hoe deze klachten te herkennen en hoe ermee om te gaan , maar ook door duidelijker de verantwoordelijkheid bij het individu te leggen.

Hoe doen deze bedrijven dat en is het gewenst of zelfs noodzakelijk om als bedrijf te werken aan een gezonde psyche en leefstijl van hun medewerkers? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens twee regionale bijeenkomsten die Het Werkgeversforum in april organiseert.
* 14 april van 16.00 tot 18.00 uur, locatie midden nederland
* 23 april van 16.00 tot 18.00 uur bij Drukkerij Wedding in Harderwijk

Aanmelding
Wilt u hier bij zijn? Meld u aan via info@kroonophetwerk.nl o.v.v. de gekozen datum. U ontvangt na aanmelding een bevestiging incl. programma en routebeschrijving. Aan de bijeenkomst zijn voor Werkgeversforumleden geen kosten verbonden. Voor niet leden geldt een bijdrage van EUR125,- incl. btw (van tevoren overmaken t.n.v. St. Werkgeversforum Kroon op het Werk te Hoofddorp op bankrekeningnummer 1027.35.174 Na ontvangst van de bijdrage ontvangt u een bevestiging). Poortwachter logo