Drenthe College


Description: AutoCAD is een CAD (Computer Aided Drafting) -programma dat bedoeld is om technische tekeningen te maken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om 3D-modellen te maken. De cursus is bestemd voor diegenen die werkzaam (willen) zijn op vakgebieden als bouwkunde, landmeten, civiele techniek, stedenbouw, technisch beheer, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en elektronica, staalbouw, wegenaanleg, topografie, industrieel ontwerpen, enz.

Startpagina

14 april 2009: basiscursus AutoCAD van start in Emmen AutoCAD is een CAD (Computer Aided Drafting) -programma dat bedoeld is om technische tekeningen te maken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om 3D-modellen te maken. De cursus is bestemd voor diegenen die werkzaam (willen) zijn op vakgebieden als bouwkunde, landmeten, civiele techniek, stedenbouw, technisch beheer, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en elektronica, staalbouw, wegenaanleg, topografie, industrieel ontwerpen, enz.

Aan het eind van de cursus kent u de eenvoudige toepassingsmogelijkheden van het tekenprogramma AutoCAD. U bent in staat een bestaande technische tekening om te zetten in AutoCAD. Daarnaast bent u in staat zich met de verworven kennis zelfstandig verder te verdiepen in AutoCAD.

INHOUD
Het omgaan met het tekenprogramma AutoCAD:

* opstarten en beëindigen;

* Windows; CAD en organisatie

* Beeldfuncties, besturing, menustructuur
* Tekenfuncties

* Opslaan en bewerkingen van tekeningen

* Aanmaken van blocks

* Aanmaken van een lagenstructuur

* plotten

CURSUSDUUR EN DATA
De totale opleidingsduur van het traject bedraagt 8 bijeenkomsten van 3,5 klokuren per keer. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bepaald of de cursus doorgaat.

De cursus wordt gepland op dinsdagavond: 14 april, 21 april, 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni van 18.00 - 21.30 uur.

LOCATIE
De cursus wordt gegeven aan de locatie Anna Paulownalaan 1 in Emmen. De cursus start bij voldoende deelname.

Bij voldoende deelname kan de cursus ook incompany uitgevoerd worden indien de opdrachtgever beschikt over een geschikte en voldoende geoutilleerde locatie.

EXAMEN
U meldt zichzelf aan voor het landelijke SVH-examen op 25 juni 2009 te Utrecht. Het examen wordt schriftelijk afgenomen en bestaat uit meerkeuze vragen. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een bewijs van Deelname van het Drenthe College, cluster Techniek.

KOSTEN
De totale cursuskosten per persoon zijn 576,- Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

MEER WETEN?
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Verkoop, mevrouw S. Vrieling, telefoon 088-188 44 88. U kunt ook een aanmeldingsformulier downloaden