Generaal Dick Berlijn over opvolger F-16

01/04/2009 17:43

Nationaal JSF Congres

EDE - Aan de vooravond van de duurste wapenaankoop uit de Nederlandse geschiedenis spreekt generaal bd. Dick Berlijn zich uit over de opvolger van de F-16. Hij doet dat tijdens het Nationaal JSF Congres op dinsdag 14 april 2009 in Lunteren.

De voormalige Commandant der Strijdkrachten (CDS) en baas van de Koninklijke Luchtmacht gaat in op nut en noodzaak van vervanging van de F-16.

De keuze van een opvolger van de F-16 is een heet hangijzer in de Nederlandse politiek. Met 6,1 miljard euro gaan de toestellen meer kosten dan de Betuweroute en de hogesnelheidslijn bij elkaar.

Medio april zullen de partijen in de Tweede Kamer zich moeten uitspreken over dit ingrijpende en kostbare besluit. Enorme belangen van de industrie en de luchtmacht staan op het spel. Wordt het de Joint Strike Fighter of toch een Europees toestel?

Een piloot van de Koninklijke Luchtmacht die daadwerkelijk met een F-16 boven Afghanistan opereerde, vertelt tijdens het congres over zijn missies. Hij zal daarbij ook beelden laten zien. Verder is er een debat tussen voor- en tegenstanders van de JSF waaronder oud-Kamerlid Mat Herben en onafhankelijk JSF-watcher Johan Boeder. Hij komt na tien maanden onderzoek tijdens het congres met nieuwe feiten over de Joint Strike Fighter.

Nationaal JSF Congres - Dinsdag 14 april 2009.

Congrescentrum De Werelt, Westhofflaan 2 in Lunteren.

Inloop vanaf 18.00 uur, congres start om 19.30 uur.

Toegang 5 euro. Kaarten via: www.nationaaljsfcongres.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nationaaljsfcongres.nl