Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

TV-opnamen in De Baarsjes

2 april 2009

Vanaf 14 april tot begin juli en van eind augustus tot half november is De Baarsjes opnamelocatie voor een nieuwe televisieserie. De opnamen worden gemaakt op plaatsen als de Kinkerbrug en de Wiegbrug, de Admiraal de Ruijterweg, de Jan Evertsenstraat en het Mercatorplein. cameraman.gif (10 Kb)

Minimale overlast

De opzet voor de opnames van deze serie is semi-documentair. Een kleine ploeg filmt de gedramatiseerde scènes in een realistische omgeving. Dat houdt in dat op de achtergrond een minimum aan controle nodig is en het `echte leven' gewoon door kan gaan. Hierdoor blijft de overlast voor openbare ruimte en bewoners tot een minimum beperkt.

8-delige dramaserie

`A'dam - E.V.A.' (Amsterdam en vele anderen) is een 8-delige dramaserie (in opdracht van VARA, VPRO & NPS) waarin de relatie tussen Adam en Eva de rode draad vormt. In elke aflevering kruisen de levens van 3 Amsterdamse personages de levens van de twee hoofdpersonen Adam en Eva. Hoe beïnvloedt ons leven dat van anderen? Hoe grijpen andere levens in dat van ons? `Amsterdam en vele anderen' laat zien hoe mensen in een stad met elkaar verbonden zijn.

Eerder was De Baarsjes uitvoerig te zien in de politieserie `Bureau Van Speijk', die door Talpa geproduceerd werd, de jeugdserie `Polleke', en de AT5 docu-soap `Westside'.

---