Gemeente Valkenswaard

parkeerterrein Borkel en Schaft

Aanleg parkeerterrein Borkel en Schaft

Op dinsdag 14 april aanstaande start wegenbouwbedrijf Heijmans in opdracht van de gemeente met de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein aan de Pater Aartslaan in Borkel. Dit tijdelijke parkeerterrein komt op het huidige weiland achter de woningen aan de Oude School en zal vanaf de Dorpsstraat bereikbaar zijn via de Pater Aartslaan.

Omdat het hier een tijdelijke situatie betreft wordt het parkeerterrein uitgevoerd in half-verharding (betonpuin). Dit geldt ook voor de toegang vanaf het al verharde gedeelte van de Pater Aartslaan. Op het parkeerterrein komt verlichting vanwege de sociale veiligheid.

Het parkeerterrein gaat plaats bieden aan 40 auto's en 4 vrachtwagens- of autobussen. De autoparkeerplaatsen bevinden zich op het tweede gedeelte van het terrein. Parkeerders kunnen het terrein te voet verlaten en via het verharde gedeelte van de Oude School de Dorpsstraat bereiken.

De werkzaamheden zullen uiterlijk vrijdag 8 mei afgerond zijn. Er zijn geen wegafsluitingen of verkeersmaatregelen nodig.

Direct omwonenden worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden.

Najaar wijziging parkeersituatie Mgr. Kuijpersplein

De nieuwe parkeerplaatsen dienen om het Mgr. Kuijpersplein en de omliggende straten te ontlasten.

Dit jaar zal na de herfstvakantie ook de parkeersituatie op het Mgr. Kuijpersplein zelf gewijzigd worden. Er komt een parkeervakindeling op het plein voornamelijk aan de zijde die grenst aan de Dorpsstraat. De vakken worden aangelegd met een soortgelijke sierbestrating als nu, om de karakteristieke uitstraling van het plein niet te verstoren.

Er komt een blauwe zone in die parkeervakken waarop men in piektijden (zoals weekends) alleen gedurende een bepaalde tijd mag parkeren. Er komt een verbod voor het parkeren buiten de vakken.

Bij drukte kunnen automobilisten uitwijken naar het nieuwe parkeerterrein aan de Pater Aartslaan.

Op het Mgr. Kuijpersplein wordt ook een aantal (verwijderbare) fietsklemmen geplaatst om het fietsparkeren te reguleren.

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer B. van Dijk, medewerker Realisatie afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (040) 2083634.