Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Stellingname tijdens het Leids Onderwijsdebat 2009

Publicatiedatum: 6 april 2009 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Onderwijs en opleidingen

`Studenten hebben recht op stagevergoeding voor co-schappen'

`Excellente studenten trajecten deugen niet. Er moet juist meer aandacht worden besteed aan alle studenten.'

`In de bachelorfase Geneeskunde is Engelstalig onderwijs overbodig en onwenselijk.'

Op dinsdag 14 april 2009 gaan docenten en studenten in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met elkaar in debat over stellingen rondom het wetenschappelijk onderwijs. Het debat wordt georganiseerd door M.F.L.S., de Leidse studievereniging voor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Mevrouw prof. dr. R. van Dam, vice-rector van de Universiteit Leiden en ir. H.M. le Clerq, lid Raad van Bestuur van het LUMC nemen deel aan het debat, dat in Lagerhuisstijl gehouden wordt. Tevens is ook prof. dr. A.F. Cohen, directeur CHDR en docent aan het LUMC aanwezig. Aan het einde van het debat zal de voorzitter van de jury, decaan prof.dr. E.C. Klasen, een prijs uitreiken aan de best debatterende student en docent. Het Onderwijsdebat 2009 staat onder leiding van prof. dr. Jan Anthonie Bruijn.

Docenten en studenten van de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen nemen actief deel aan de discussies, onder andere door het gebruik van stemkastjes. Het debat vindt plaats vanaf 17.00 uur in de foyer van Gebouw 3 van het LUMC. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.mfls.nl/onderwijsdebat.