Gemeente Den Helder

Afsluiting Middenweg voor werkzaamheden Stelling op: 2009-04-06

Voor de realisering van de coupure en aanpassingen aan de bestrating en verlichting wordt de Middenweg binnenkort in twee afzonderlijke gedeelten afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. In de periode van 14 april t/m 8 mei is de oostelijke rijbaan (naar de stad toe) afgesloten. Daarna is de westelijke rijbaan (richting Nieuw Den Helder) afgesloten van 11 mei t/m 29 mei.

De afsluiting begint bij de kruising Middenweg/Timorlaan/Sportlaan en eindigt ter hoogte van de kruising bij Hotel Den Helder. De kruising Middenweg/Liniepad is tijdens de werkzaamheden ook niet toegankelijk. De afsluiting en route voor het langzame verkeer is ter plaatse geregeld. De omleidingroutes voor het gemotoriseerde verkeer worden met borden en routenummers aangegeven. Ook de bussen van Connexxion die gebruik maken van de Middenweg rijden een andere route.

Stelling
De reconstructie van het eerste deel van de Stelling van Den Helder bevindt zich in de eindfase. Op de plek waar De Stelling de Middenweg kruist komt een coupure (= doorsnijding van een waterkering). De coupure bestaat uit de aanleg van gemetselde keermuren op de koppen van de Liniedijk en een afscherming in het gedeelte van de middenberm. Dit werk is uitbesteed aan aannemer L. v/d Wal en Zn. BV uit Den Helder. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.