Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Test uw gezondheid op de markt bij Leidsenhage

Bezoekers van de markt bij Leidsenhage in Leidschendam, kunnen op dinsdag 14 april tussen 11.00 en 14.00 uur hun gezondheid laten testen. De gemeente besteedt de komende jaren namelijk extra aandacht aan de bescherming en bevordering van de gezondheid van haar inwoners. Hiervoor worden in 2009 meerdere activiteiten georganiseerd. Als startsein van deze activiteiten, deelt wethouder Rensen van volksgezondheid gezonde snacks uit aan de bezoekers van de markt.

Gezondheidstesten
Professionals van verschillende organisaties zijn op de markt aanwezig om gezondheidstesten af te nemen, bijvoorbeeld een diabetes risicotest. Tevens geven zij advies over het terugdringen van overgewicht of hoe te stoppen met roken.

Gezond zijn, gezond blijven: de gemeente wijst u de weg! Een betere gezondheid is goed voor iedereen. Het zorgt dat mensen op een prettige manier kunnen leven en werken. In samenwerking met de GGD Zuid-Holland West, GGZ Haagstreek, zorgverlener Florence, de Parnassia/BAVO groep, De Jutters, Sportservice Zuid-Holland en welzijnsorganisatie Woej zijn vijf gezondheidsthemas benoemd om de gezondheid te bevorderen: het terugdringen van roken, schadelijk alcoholgebruik en overgewicht, het signaleren en voorkomen van diabetes en depressie.

In 2009 worden verschillende activiteiten georganiseerd in de gemeente. Kijk voor een overzicht van deze activiteiten op www.leidschendam-voorburg.nl/gezond. U kunt zich daar direct inschrijven voor deelname.