Gemeente Almere

Persuitnodiging: Handen aan de Ploeg

09-04-2009

"Kick Off " Start 1e groep Handen aan de Ploeg & Tekenen convenant

Op dinsdag 14 april ondertekenen Wethouder Martine Visser namens de gemeente Almere en de heer Groot Roessink namens de Raad van bestuur Zorggroep Almere, het Convenant "Handen aan de ploeg in de zorg".

Handen aan de ploeg is een deelproject van het project Arbeidsmarkt zorg en welzijn 2008-2011.

De arbeidsmarkt voor zorg en welzijn is krap. Er wordt voorzien dat er op termijn een tekort ontstaat, vooral op niveau 3 (verzorgenden, begeleiding). Er is een toenemende zorgvraag, waardoor er meer personeel nodig is. Daarnaast is er een toenemende druk om zoveel mogelijk mensen actief deel te laten nemen aan de maatschappij en om economisch zelfstandig te laten zijn.

Om die reden is een serie van activiteiten in gang gezet om te voorkomen dat het voorziene tekort ook daadwerkelijk ontstaat, onder de noemer Handen aan de Ploeg voor Handen in de Zorg.

`Ketenaanpak instroom lager opgeleiden' is het eerste project waarbij het gaat het om een samenwerkingsverband tussen instellingen (als vrager) en gemeentes/instanties als leveranciers van kandidaten en co-financiers. Ook spelen de opleidingsinstituten een belangrijke rol als opdrachtnemer van de samenwerkende instellingen.

Andere deelprojecten komen in latere stadia aan de orde.