De Haagse Hogeschool

Dick Berlijn geeft minimasterclass over effectief leiderschap in risicovolle tijden

Op dinsdag 14 april geeft Dick Berlijn een minimasterclass over effectief leiderschap in risicovolle tijden op De Haagse Hogeschool. De masterclass wordt georganiseerd door de Academie voor Masters & Professional Courses. Als oud-commandant der Strijdkrachten was hij onder andere verantwoordelijk voor de Nederlandse troepenmacht in Afghanistan en weet hij als geen ander om te gaan met leiderschap. Berlijn staat tijdens de masterclass uitgebreid stil bij de dagelijkse rol van inspirator en de voorbeeldfunctie van een leider.

De minimasterclass op 14 april is de eerste in een reeks van drie masterclasses over âLeiderschap in risicovolle tijdenâ die door de Academie voor Masters & Professional Courses van De Haagse Hogeschool worden georganiseerd. Doorgewinterde leiders geven hun visie en delen hun ervaringen over leiderschap. Zo inspireert Bert Heemskerk, bestuursvoorzitter van de Rabobank, de deelnemers aan de masterclass op 7 mei en geeft de kleurrijke ondernemer Hennie van der Most op 23 september acte de presence.

De Academie voor Masters & Professional Courses organiseerde eerder al diverse succesvolle masterclasses. Zo waren er in 2008 een masterclass âRisicomanagementâ met als gastspreker Nick Leeson en een zeer inspirerende masterclass op het gebied van âNationale Veiligheidâ met Rob de Wijk.

Programma 15.00 uur Ontvangst met koffie en thee 15.30 uur Welkomstwoord door Erwin Borgmeijer, manager Professional Courses 16.00 uur 1e lezing door Dick Berlijn, oud-commandant der Strijdkrachten 16.45 uur 2e lezing door Jan Oosting, coursemanager van het masterprogramma âOrganisatie Coachingâ van de Academie voor Masters & Professional Courses 17.15 uur Paneldiscussie met Dick Berlijn, Jan Oosting en Joke Hengeveld, rector Hofstad College (voormalig Terra College). Onder leiding van Marleen Janssen Groesbeek, journalist Financieele Dagblad. 18.00 uur Borrel