Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Discussie over schoonheidsgraad De Baarsjes

9 april 2009
Is De Baarsjes vuiler dan de andere stadsdelen? En hoe komt het dat het schoonhouden van de straten meer kost dan elders? Over deze vragen buigt de raadscommissie zich op 14 april.
Aanleiding is een rapport van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam. Deze heeft voor een groot aantal stadsdelen onderzocht of het schoonhouden van de openbare ruimte wel efficiënt gebeurt.

Conclusies

De conclusies voor De Baarsjes zijn niet mals. Er zouden vuilere straten zijn, terwijl de kosten ook nog eens hoger liggen dan in andere stadsdelen. Andere stadsdelen doen het kennelijk beter.

Verschil met eigen meting

Opvallend is het verschil met de eigen metingen van het stadsdeel. Daaruit blijkt dat De Baarsjes het wel goed doet. Volgens het dagelijks bestuur komt dit doordat de rekenkamer een andere meetmethode gebruikt dan het stadsdeel zelf.

Bestuur bestrijdt conclusies

De rekenkamer rekent straatvuil dat kleiner is dan 3 vierkante centimeter wel mee, terwijl het stadsdeel dat niet doet. Het dagelijks bestuur bestrijdt dan ook dat de doelen die het stadsdeel zichzelf heeft gesteld niet gehaald zijn. De hoge kosten zijn volgens het dagelijks bestuur te wijten aan de grote bevolkingsdichtheid van De Baarsjes.

Bespreking in commissie

In de commissievergadering bespreken de politieke partijen het rapport van de rekenkamer en de reactie van het dagelijks bestuur.

Commissievergadering Wonen/Stadsdeelwerken

Dinsdag 14 april, 20.00uur in de raadzaal van het stadsdeelkantoor.