Gemeente Valkenswaard

Rioolreiniging en -inspectie

Rioolreiniging en -inspectie

In de maanden april en mei zal Helma Reinigingsdienst BV in opdracht van de gemeente Valkenswaard een gedetailleerde rioolreiniging en
-inspectie uitvoeren in diverse straten. De reiniging kan enige overlast veroorzaken in woningen: in de vorm van stankoverlast of wateroverlast. De daadwerkelijke rioolinspectie veroorzaakt geen overlast.

Als eerste komt de wijk Geenhoven aan de beurt. Dit gebied wordt omsloten door Geenhovensedreef, Eindhovenseweg, Carolusdreef, Waalreseweg, de Nieuwe Waalreseweg en de Pastoor Heerkensdreef. De werkzaamheden vinden hier plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 24 april.

Zeer kleine kans op wateroverlast

Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet van de woning omhoog komt (of via een douche- of schrobputje). Om schade te voorkomen, kunt u het toiletdeksel naar beneden doen, zodra de reinigingsvoertuigen bij u in de straat staan. Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, dan kunt u contact opnemen met Helma Reinigingsdienst BV, de heer H. Stevens tel. 013-5313500.

Vragen

Heeft u algemene vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer A. de Wit van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040 2083578. Bij acute problemen tijdens de werkzaamheden kunt u bellen met de heer H. Stevens, uitvoerder van Helma Reinigingsdienst BV, telefoonnummer 013 5313500.