Bredero Symposium: De Kracht van diversiteit in crisistijd

10/04/2009 11:38

Mexit B.V.

O.a: Paul Scheffer, Job Cohen, Agnes Jongerius en Arthur Docters van Leeuwen

Aankomende dinsdag 14 april organiseert Mexit in het Concertgebouw van Amsterdam het Bredero Symposium. De Bredero lezing wordt dit jaar verzorgd door Paul Scheffer (publicist) met als thema ''de kracht van diversiteit in crisistijd''.

Mensen van verschillende achtergronden kunnen zorgen voor verrassende benaderingen en nieuwe ideeën. Tijdens het symposium wordt besproken op welke manier deze verrassende benaderingen en nieuwe ideeën kunnen worden omgezet tot kansen in de huidige crisistijd.

Programma Bredero Symposium

16 Inloop

16.30 Welkomstwoord Mohamed Baba, partner Mexit

16.40 Inleiding Simon Reinink, Directeur Concertgebouw

16.50 Gesproken column Arne van de Wal, hoofdredacteur FEM Business

Welke kansen biedt diversiteit vanuit een financieel economisch perspectief?

17 Bredero lezing: Paul Scheffer (publicist)

Al sinds de tijd van de dichter Bredero wordt er gesproken over de multiculturele samenleving als bakermat van succes en grote weelde.

17.45 Pauze

18 Muzikaal intermezzo: Multi Vibes

Deze muziekgroep bestaat uit getalenteerde multiculturele jongeren afkomstig uit verschillende muziekwerelden.

18.15 Paneldiscussie o.l.v. Yoeri Albrecht (journalist)

Een reflectie op de Bredero lezing en de kansen tijdens de huidige crisis. Het panel bestaat uit: Agnes Jongerius, Arthur Docters van Leeuwen, Wim Reewijk, Ankie Verlaan, Atilla Aytekin

19 Afsluiting door Burgemeester Job Cohen

Tijdens het symposium worden diverse professionals bij elkaar gebracht vanuit verschillende sectoren, zoals zorg, wonen, onderwijs, overheid, bedrijfsleven en migranten zelforganisaties en sleutelpersonen. Dit netwerk zal geïnspireerd en opgeroepen worden om stevige vervolgstappen te zetten in het benutten van de kansen die diversiteit biedt in de huidige crisistijd.

Mexit is een onafhankelijk bureau voor intercultureel management. In de afgelopen jaren heeft het team van Mexit zicht zich gespecialiseerd in de thema's; Burgerschap, Verandering, Wijkaanpak en Jongeren.





http://www.mexit.nl