Gemeente Oldebroek


Veel onderwerpen besproken in dorpsgesprek Wezep

Woningbouw, verkeer en geluidsoverlast hielden de aanwezigen tijdens het dorpsgesprek in Wezep (Noord Oost) bezig. Maandag 6 april kwamen ongeveer 50 inwoners naar het dorpshuis in Wezep voor het dorpsgesprek met burgemeester en wethouders van Oldebroek. Ook de wijkagent en een vertegenwoordiger van deltaWonen waren van de partij.

Presentaties
Dorpscontactambtenaar Jaap Jonkman praatte de aanwezigen bij over de laatste ontwikkelingen rondom woningbouw, verkeer en de dorpshuizen. Wijkagent Rob Versteeg behandelde vijf speerpunten van de politie. Hij riep de aanwezigen op om verdachte zaken te melden. 'Doe altijd aangifte, van geweldsmisdrijven tot aan fietsendiefstal.' Straathoekwerker Stephan Lambeck stelde zich voor en hij gaf uitleg over zijn werk. Marten Muller hield de laatste presentatie over de manier waarop de gemeente haar dienstverlening vorm geeft.

Bewoners aan het woord
Na de pauze kregen de inwoners van Wezep het woord. Mensen in de zaal stelden verschillende vragen over de woningbouw, verkeer, hondenpoep, speelterreinen en geluidsoverlast aan de collegeleden. Het college heeft toegezegd de geluidsrapportage, die is opgesteld naar aanleiding van een toename van het verkeer op de Rondweg, aan de buurtbewoners bekend te maken. Verder zal dit jaar de geluidswal langs de Rondweg worden gerepareerd. Ook over andere vragen zijn afspraken gemaakt. De uitvoering van deze afspraken is te volgen op www.oldebroek.nl.

Volgende dorpsgesprek
Het volgende dorpsgesprek is op maandag 11 mei 2009. Dan komt het college naar dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde.