Gemeente Nederbetuwe


Organisatie Stico voor Kindervakantiewerk opgeheven


14 apr 2009
Stico organiseerde al jaren met succes kindervakantiewerk in de kern Kesteren en ontving daarvoor een gemeentelijke bijdrage. Onlangs liet deze organisatie weten dat zij stopt met dit werk omdat het, ondanks vele pogingen, niet lukte om nieuwe bestuursleden te vinden. Voor de jeugd van Kesteren is dit dus een vervelend bericht.

Wie meldt zich aan?
Gemeente Neder-Betuwe komt graag in contact met een bestaande organisatie of met mensen die een nieuwe vereniging of stichting willen oprichten voor het opzetten van kindervakantieactiviteiten. Voor het organiseren van meerdaagse open en algemeen toegankelijk kindervakantiewerk bestaan er mogelijkheden in de sfeer van subsidie en ondersteuning door jongerenwerk.

In elke kern
Met het wegvallen van Stico is er alleen in Dodewaard (Meeting) nog gemeentelijk gesubsidieerd kindervakantiewerk. De gemeente ziet graag dat er in elke kern een open en algemeen toegankelijke vakantiespeelweek plaats vindt.
Ter voorkoming van misverstanden: er zijn in onze gemeente wel meerdere speelweken die, al dan niet vanuit een kerkelijke organisatie zijn opgezet en die het overbrengen of kennis laten nemen van religieuze waarden in het programma hebben verweven. Deze organisaties voldoen onmiskenbaar aan een behoefte van velen, maar kunnen op basis van de subsidieverordening van onze gemeente niet financieel worden ondersteund, evenmin activiteiten die zich richten op een bepaalde politieke of etnische stroming.

Meer informatie
Wil u meer weten of hebt u plannen voor het opzetten van kindervakantiewerk, misschien al in 2009 of anders voor 2010? Neem dan contact op met onze beleidsmedewerker jeugd, Rob van Pelt, tel.
0488-449900.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe|RSS