Politie Drenthe

Maandag

Assen, 13-04-2009

Geen legitimatiebewijs leidt tot aanhoudingen
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Genemuiden aangehouden. De verdachte stond midden op de weg toen de agenten langs kwamen. Vervolgens ging de man op de voetgangersoversteekplaats staan, midden op de weg. De agenten verzochten hem om door te lopen, omdat hij het overige verkeer hinderde en het bovendien gevaarlijk was. De verdachte liep naar de agenten en vroeg wat de agenten zouden doen als hij bleef staan. Hem werd duidelijk gemaakt, dat er na herhaaldelijk verzoek, een proces-verbaal zou volgen. De man reageerde met de woorden dat wil ik wel eens zien en ging weer op de oversteekplaats staan. De agenten probeerden de verdachte weer naar de stoep te begeleiden (waarop de man agressief reageerde) en vroegen hem naar zijn legitimatie. Omdat de man zich niet kon legitimeren, is hij aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BVH 2009003206)

EMMEN Agenten hebben zaterdagavond aan de Nijkampenweg een man bekeurd wegens het drinken van alcohol in het openbaar. Omdat de man zich niet kon legitimeren is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor verhoor. (BVH 2009003150)

Twee mannen aangehouden wegens mishandeling
ASSEN Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een opstootje voor een café aan de Rolderstraat. Plotseling zagen ze dat een 42-jarige man uit Assen een 29-jarige man uit Dwingeloo sloeg. De agenten maakten zich bij de beide heren bekend als zijnde politie en vervolgens wilde de 42-jarige man één van de agenten te lijf. Daarop is de man, met gebruik van pepperspray, aangehouden. Daarnaast zou de 29-jarige man een 18-jarig meisje uit Assen, dochter van de 42-jarige man, bij de keel te hebben gegrepen en geslagen. Ook deze man is aangehouden. Kort daarna meldde zich een andere vrouw aan het politiebureau. Ook zij zou door de 29-jarige man zijn geslagen. De politie heeft de beide verdachten ingesloten voor verhoor. Zij doet nader onderzoek. (BVH 2009003163)

Man aangehouden wegens drugsgebruik
EMMEN Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding over een doorgedraaide man aan de Weerdingerstraat. Ter plaatse troffen agenten bij een supermarkt een verwarde man aan. Toen hij de agenten zag, rende hij er vandoor. Hij viel vervolgens over een hekje, met schaafwonden aan armen en handen als gevolg. De 24-jarige man uit Emmen verklaarde tegenover de politie dat hij die ochtend speed had gebruikt. Bovendien had hij zojuist ruzie gehad met een onbekende man. De agenten hebben een flesje met substantie inbeslaggenomen, vermoedelijk GHB. De man is ingesloten. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee naar huis. (BVH 2009003070)

Politie zoekt getuigen van mishandeling
EMMEN Een 51-jarige vrouw uit Emmen deed zondagavond aangifte van mishandeling. De vrouw liep rond 23.30 uur op het voetpad aan de Laan van de Eekharst. Ze hoorde dat er iemand achter haar liep die zijn pas versnelde. Toen ze omkeek werd ze door een grote, stevige man vastgepakt. De vrouw begon te schreeuwen en van zich af te slaan. Vervolgens sloeg de onbekende man haar in haar gezicht. De vrouw viel achterover, maar schopte de man en bleef gillen. De man, die vermoedelijk een blauwe jas met capuchon droeg, is weggerend in de richting van de Laan van de Marel. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze mishandeling. U kunt bellen met 0900-8844. (BVH 2009003354)

Openbaar dronkenschap
EELDE De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens openbaar dronkenschap tegen een 17-jarige jongen uit Groningen. De jongeman zorgde er tot twee keer toe dat er meldingen over hem binnenkwamen bij de politie. Hij zou voor overlast hebben gezorgd aan de Hoofdweg en hij zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. De jongeman, die onder invloed van alcohol verkeerde, is door agenten naar zijn slaapadres gebracht. (BVH 2009003222)

Getuigen van mishandeling gezocht
RODEN Twee jongens van 17 jaar en één van 15 jaar oud uit Norg deden zondagavond aangifte van mishandeling. De jongens waren met een klein groepje vrienden onderweg en toen ze hun fiets wilden stallen bij het hertenkampje, werden ze door een groep jongeren belaagd en mishandeld. De toedracht is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009003361)

Jongeman bekeurd
MEPPEL De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Meppel aangehouden. De jongen zou van Meppel naar Zwolle zijn gereisd met het openbaar vervoer en heeft daarvoor onrechtmatig gebruik gemaakt van de OV-studentenkaart van een vriend. Tegen de jongeman is verbaal opgemaakt. (BVH 2009003078)

Verklede mannen met buks zorgen voor onrust
HOOGEVEEN - Een 36-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de grote Kerkstraat. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat drie mannen op de Schoolstraat verkleed rond liepen. Eén er van zou een buks bij zich hebben. Agenten troffen de mannen uiteindelijk in een eetgelegenheid. De eigenaar van het wapen is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Hij verklaarde dat hij met een groep vrienden een feest had gehad, waarbij drank was genuttigd en dat alles daardoor uit de hand was gelopen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009003237)

Oplichter actief in schoenenzaak
MEPPEL De politie heeft zaterdagmiddag een 21-jarige man uit Harderwijk aangehouden wegens oplichting. De man had vrijdag bij een schoenenwinkel in Raalte twee paar schoenen gestolen. Hij besloot deze schoenen zaterdag in Zwolle bij een schoenenwinkel van dezelfde keten te ruilen. Vervolgens is hij naar Kampen gereisd en heeft hij hetzelfde gepoogd, maar dat is niet gelukt. Dit omdat de man geen kassabon had. Toen de man in Meppel wederom een poging deed, heeft men de politie gebeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor en bekende de oplichting. Hij kreeg een dagvaarding. (BVH 2009003091)

Man aangehouden wegens belediging agenten
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag aan de Kortenaerstraat een 62-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens belediging. De man passeerde surveillerende agenten en stak zijn middelvinger op. Toen de agenten een gesprek met de man wilden aangaan schold hij ze uit voor van alles en nog wat. Na meerdere waarschuwingen is de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009003094)

Jongeman doet aangifte van mishandeling
EMMEN Een 11-jarige jongen deed zaterdag aangifte van mishandeling. Hij zou zijn geslagen door iemand met een brandende staaf. Ter plaatse, aan de Dr LJF Janssenstraat, werd de jongeman bekeken door het ambulancepersoneel. Hij had eerstegraads brandwonden in zijn nek en gezicht. Een 12-jarige jongeman uit Emmen zal als verdachte in deze zaak worden gehoord. (BVH 2009003105)

Aanhouding wegens mishandeling
GEESBRUG De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Geesbrug aangehouden wegens mishandeling. Hij zou in een woning aan de Eenergiestraat een 58-jarige vrouw hebben mishandeld. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009003106)

Motorrijder onderuit

N372- Een 32-jarige motorrijder uit Peize raakte zaterdagavond gewond op de N372. De man reed, op de Bunnerveenseweg en kwam uit de richting van Peize. Een getuige zag dat de motor plotseling begon te slingeren en dat de motorrijder onderuit ging. De motorrijder is met een enkelfractuur naar het ziekenhuis gebracht. De man bekende te hebben gedronken. Van hem is een bloedproef afgenomen. (BVH 2009003149)

Rijden onder invloed
MEPPEL Agenten hebben een 49-jarige man uit Meppel aangehouden aan het Rammersveld wegens het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 1220 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs inbeslaggenomen (BVH 2009003171)

HOOGEVEEN Een 31-jarige man uit Hoogeveen is zondagavond aangehouden op de Pesserdijk. De man reed onder invloed. Op het bureau blies hij 245 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009003285)

Bezit van wiet
HOOGEVEEN Een 19-jarige man uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag staandegehouden aan de Rembrandtstraat. De beginnend bestuurder verklaarde dat hij wiet had gerookt. Hij kreeg een rijverbod. Bovendien kregen hij en zijn 20-jarige passagier (tevens uit Hoogeveen) proces-verbaal omdat zij in het bezit waren van wiet. (BVH 2009003188)

Twee meiden aangehouden wegens mishandeling
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee meiden van 16 en 17 jaar oud uit Assen aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 16-jarig meisje uit Bovensmilde in een discotheek aan de Domoweg. De meiden zijn ingesloten voor verhoor. (BVH 20090003193)

Jongeman aangehouden wegens brandstichting
EMMEN Op zondagavond was er een brandje aan de Angelsloërdijk. De brand werd door de brandweer geblust en de aanwezigen kregen van de politie een waarschuwing. Kort daarna zagen agenten dat één van de aanwezigen wederom de stapel met afval aanstak. De verdachte (een 27-jarige man uit Schoonebeek) is aangehouden voor verhoor.

Jongen krijgt dagvaarding voor vernieling
EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een jongeman aangehouden op verdenking van vernieling van verschillende ruiten van panden in het centrum van Emmen. De verdachte, een 20-jarige jongen uit Emmen, verklaarde dat zijn bromfiets was gejat en dat hij daarom flipte. De jongeman kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BVH 2009003226)

Wildplasser bekeurd
MEPPEL Een 21-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van zondag op maandag bekeurd wegens het urineren op de openbare weg. (BVH 2009003381)

Politie houdt verdachten overval tankstation aan NORG De politie heeft zondagavond drie personen aangehouden in de omgeving van Langelo. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een tankstation aan de Asserstraat in Norg. Het gaat om een man van 36 jaar uit Grou, een man van 32 jaar uit Leeuwarden en een vrouw van 35 jaar uit Leeuwarden. Rond 19.30 uur is, onder bedreiging met een mes, uit de kas een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De aanhouding kon worden verricht dankzij een tip van een alerte getuige. Deze belde de politie met informatie over o.a. het voertuig waarin de verdachten zouden rijden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BVH 2009003301)

Aangifte van bedreiging taxichauffeur
ZUIDLAARDERVEEN Een 57-jarige taxichauffeur deed zondagavond aangifte van bedreiging en mishandeling. De taxichauffeur zou naar de Dorpsstraat gaan om een klant op te halen, maar door de drukte liep dit enige vertraging op. De klant besloot uiteindelijk om de rit te annuleren. Kort daarna verscheen de taxichauffeur alsnog, doordat de berichten elkaar hadden doorkruist. De chauffeur hoorde ter plaatse dat de rit niet meer doorging halen bij de chauffeur. Dit alles liep uit op een woordenwisseling. De chauffeur werd door de man bedreigd. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009003321)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.