Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 12-04-2009

Politie verdenkt Oosterhouter van bewust aanrijden fietser

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige Oosterhouter aangehouden wegens zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht bewust een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer op zijn fiets te hebben aangereden op de Leijsenhoek. De Oosterhouter en zijn vrienden hadden even eerder ruzie gemaakt met de groep van het slachtoffer bij de fietsenkelder. Nadat er over en weer wat werd geroepen, vertrok de jongen uit Raamsdonksveer met zijn vrienden op de fiets. Kort daarna werd hij ter hoogte van het busstation van achteren aangereden. Hij hield aan zijn val slechts licht letsel over. Nadat hij gevallen was, werden hij en een vriend van hem ook nog achterna gezeten door een man met een honkbalknuppel die uit de auto was gestapt. De 20-jarige verdachte is op het bureau in verzekering gesteld; de politie stelt een onderzoek in.

Een 22-jarige werd zondagmorgen rond 02.30 uur gearresteerd; hij zou een 20-jarige plaatsgenoot geslagen hebben in een kroeg in de
Klappeijstraat. Volgens de verdachte kreeg hij eerst klappen van de
20-jarige man.

Benzinedief in de kraag gepakt

GILZE/TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 05.00 uur in Tilburg een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. De man tankte even eerder bij een tankstation langs de A58 zonder de verschuldigde 30 euro te betalen. Op basis van zijn kenteken kwam de politie uit bij de Tilburger. De verdachte verklaarde op het bureauj dat hij was
'vergeten' af te rekenen.

Politie haalt dronken bromfietser van de weg

WAALWIJK: Een 57-jarige bromfietser uit Drunen is zaterdagavond rond
19.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Van de Merwedelaan. Surveillerende agenten zagen dat de man gevallen was en lieten hem blazen. Dat resulteerde in een score van 665 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, dus nu ook. Tegen de Drunenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige Oosterhouter mocht zondagmiddag rond 14.00 uur blazen toen hij zelf op het bureau aangifte kwam doen van vernieling van zijn auto. Een oplettende agente rook een stevige alcohollucht. De man blies 120 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Hij verklaarde zaterdagavond een kratje bier gedronken te hebben.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-04-2009 15:22 | © Regio Midden en West Brabant |