Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 13-04-2009

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.40 uur in de wijk Brabantpark een 34-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw en hun dochtertje (4) hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van een bewoner van een appartementencomplex. De 28-jarige buurvrouw was bij de melder naar binnen gevlucht nadat ze door haar man zou zijn mishandeld. De agenten spraken met het slachtoffer die in gebrekkig Nederlands uitlegde dat haar man haar en hun dochtertje van 4 mishandeld had. Ze pakte haar dochtertje vast en toonde diverse blauwe plekken en zelfs twee brandplekken die haar dochtertje volgens haar door de mishandelingen had opgelopen.

De agenten besloten daarop de verdachte aan te houden. Aan het politiebureau zijn moeder en dochter door een GGD arts onderzocht waarbij moeder middels een tolkentelefoon kort is gehoord. Het gaat volgens de arts bij het kind wellicht om 'chronische' mishandeling gelet op de sporen en littekens op haar lichaam. . Er wordt door de moeder aangifte gedaan. Wat de verdachte haar heeft 'aangedaan' is nog niet duidelijk. In de woning is ook nog een pakketje met daarin drugs aangetroffen. Dit wordt nader onderzocht.

Ex vriend steelt huissleutels

BREDA: Een ruzie tussen een 39-jarige Bredase en haar 40-jarige ex-vriend uit Breda is zondagmiddag op de parkeerplaats van een restaurant aan de Veldsteen geëscaleerd in diefstal. Het stel heeft samen een driejarig kindje waardoor ze elkaar nog wekelijks zien. De
40-jarige verdachte was naar het huisadres van zijn ex-vriendin in de Haagse Beemden gereden. Daar had hij geëist dat ze naar huis kwam om verantwoording af te leggen. Ze verklaarde dat ze bang was dat haar ex zou gaan flippen en daarom op neutraal terrein met hem had
afgesproken. Op de parkeerplaats was ruzie ontstaan waarna hij haar telefoontasje met daarin ook alle sleutels uit haar handen trok en wegreed. De politie heeft de verdachte bij familie van hem in St. Willebrord aangehouden. Hij is verhoord, zijn ex vriendin heeft aangifte van diefstal gedaan.

"Kom van dat dak af

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag op het dak van een
appartementcomplex in aanbouw aan de Leurse Dijk twee 12-jarige jongens uit Etten-Leur aangetroffen. Twee andere knapen wisten te ontkomen. De politie was ter plaatse gegaan na een melding van buurtbewoners dat kinderen op het complex speelden en zelfs op het dak klommen. Het complex is omgeven met een hekwerk. Het spelen op een bouwplaats kan erg gevaarlijk zijn, reden voor de agenten om de twee knapen thuis af te zetten. Ze hebben van hun ouders een tijdelijk huisarrest gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-04-2009 11:24 | © Regio Midden en West Brabant |