Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 13-04-2009

Beginnend bestuurders betrapt op rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft twee jonge automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Een 22-jarige Oosterhouter is vannacht
omstreeks 01.30 uur op het Zuiderhout betrapt. Hij blies 110 ugl. Ook een 24-jarige Oosterhouter werd betrapt op het rijden onder invloed. Hij parkeerde zondagmiddag zijn auto bij het politiebureau om aangifte te doen van een parkeerschade. De agenten roken dat de man alcohol gedronken had. Ze lieten hem nadat de aangifte was opgenomen een blaastest doen waarbij hij uitkwam op 120 ugl.

Beide verdachten vallen onder de categorie beginnend bestuurders omdat zij korter dan vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Voor deze bestuurders gelden strengere regels, zo zijn zij al strafbaar vanaf een alcoholpercentage van 0,88 ugl.

Drie hekklimmers aangehouden bij de Efteling

KAATSHEUVEL: Zondagmorgen hebben bewakers van het attractiepark de Efteling drie Eindhovenaren, twee 28-jarige vrouwen en een 31-jarige man, aangehouden ter zake artikel 461 van het wetboek van strafrecht. Het trio was een hek over geklommen om zo gratis het attractiepark te kunnen bezoeken. Zij werden betrapt door de bewakingsdienst. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij krijgen een proces-verbaal.

Rijden zonder geldig rijbewijs en APK

KAATSHEUVEL: Een 50-jarige man uit Kaatsheuvel is zondagmiddag betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Ook bleek de APK-keuring van zijn auto al enkele jaren verlopen te zijn.

Agenten zagen de bestuurder rijden op de Baan. Bij navraag van het kenteken hoorden zij dat de APK keuring vervallen was en dat het rijbewijs van de eigenaar van de auto op 19 maart 2009 ongeldig was verklaard. Hierop besloten de dienders de auto aan de kant te zetten en te controleren. De eigenaar van de auto bleek ook de bestuurder te zijn. Hij overhandigde zijn rijbewijs dat hij kennelijk niet
ingeleverd had. Hij heeft ook een bekeuring gekregen voor de APK keuring die niet in orde was. Aan het bureau is hem medegedeeld dat hij de auto terug krijgt, maar binnen een maand moet laten keuren of het kenteken moet laten schorsen.

Dronken mannen zetten hulpverleners aan het werk

RIJEN: Politie en Ambulancedienst zijn vannacht in de weer geweest met twee mannen die te diep in het glaasje hadden gekeken.

De politie trof omstreeks 04.00 uur op het braakliggend terrein tussen het Stationsplein en de Constance Gerlingstraat na een melding twee mannen, een 18-jarige Oosterhouter en een 19-jarige Rijenaar, aan. Beide mannen lagen op de grond, ze waren niet bij bewustzijn, wel ademden zij. Na verloop van tijd kwam een van de mannen weer bij zijn positieven. Hij vertelde dat ze een café hadden bezocht en daar alcohol hadden gedronken. De andere man was niet wakker te krijgen. Ze zijn door een ambulance meegenomen naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda. De twee uitgaanders kunnen op het thuisadres een proces-verbaal ter zake openbare dronkenschap tegemoet zien.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-04-2009 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |