Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


14-04-2009
PT brengt marktinformatie in Beeld

Voor welke prijzen worden tomaten en prei wekelijks verkocht in de supermarkt in Nederland, Duitsland en Engeland? In welke landen worden Nederlandse tomaten en prei afgezet en hoe staat het met de export uit Spanje of de import in Duitsland? De nieuwe marktinformatie van het PT geeft op visueel aantrekkelijke wijze maandelijks inzicht in de afzet van deze producten.

De uitvoer van Nederlandse producten wordt in opdracht van het PT wekelijks bijhouden door het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). De wekelijkse supermarktprijzen zijn afkomstig van internationale marktonderzoeksbureaus. Eurostat is het statistiekbureau dat de EU invoer- en uitvoergegevens in kaart brengt. Soivre registreert de uitvoer van groenten uit het Belangrijkste Spaanse teeltgebied Almeria.

Schat aan informatie
De afdeling Markt & Innovatie van het Productschap Tuinbouw beschikt over een schat aan informatie over de afzet van Nederlande producten. Hier kunt u het marktbeeld tomaat en het marktbeeld prei downloaden.

Voor de volgende producten stelt het PT maandelijks een toegankelijk overzicht samen: paprika (vanaf week 13), komkommer (week 14), aubergine (week 14), tomaat (week 15), prei (week 15), bloemkool (week 16), witlof (week 17), appel (week 18) en peer (week 19).

Gratis ontvangen
Teelt- en handelsbedrijven kunnen deze overzichten gratis ontvangen. Wilt u maandelijks deze marktbeelden per e-mail ontvangen stuur dan een e-mail naar Rochelle Schutter, r.schutter@tuinbouw.nl.