Er is een nieuwe oplossing voor diabetes en overgewicht.

13/04/2009 10:02

Ayurveda Health v.o.f.

Deze maand verschijnt het nieuwe boek van de arts Victor Manhave met de titel

'Diabese, er is een oplossing voor diabetes'.

In het boek gaat hij in op één van de grootste hedendaagse bedreigingen voor de maatschappij: Diabetes door overgewicht. Het persoonlijk leed is groot door ernstige complicaties, zoals hartziekten, nierfalen, blindheid of voetamputatie. Buiten dat, met het miljoen overschreden diabetici is de aanstaande last voor de maatschappij schier onbetaalbaar.

In zijn boek Diabese verklaart Manhave eenvoudig de sterke stijging van het aantal diabetespatiënten en legt uit wat de oplossing is voor dit probleem: een gezonde leefstijl aannemen via een gecombineerde aanpak om de drie grootste veroorzakers (overconsumptie, bewegingsarmoede en stress) van het diabetesprobleem aan te pakken. Diabese (een samensmelting van diabetes en obesitas) is de naam van de door Manhave ontwikkelde natuurlijke behandeling voor diabetes type 2 en overgewicht.

Op www.diabese.nl is een interview te zien met Adele Belloni die door het volgen van het Diabese behandelprogramma veel gezonder is geworden en geen insuline of andere medicatie meer nodig heeft. Tevens is op de site een relevant fragment met Manhave uit de NCRV serie 'Uitgedokterd?!' te zien.

De zienswijze van Manhave op gezondheid wordt sterk beïnvloed door India waar hij vier jaar verbleef om de oudste natuurlijke geneeswijze ter wereld, Ayurveda, te bestuderen, voordat hij begon aan zijn studie medicijnen in Rotterdam.

Manhave: "Ik word vaak geconfronteerd met diabetespatiënten die ondanks hun aandoening een gezond leven leiden. Met behulp van de juiste voeding, voldoende lichaamsbeweging, rust én het gebruik van natuurlijke supplementen blijken deze mensen prima in staat gezond te leven".

In samenwerking met de zorgverzekeraar Azivo heeft in 2008 en 2009 een Diabese proefprogramma met 30 'diabezen' gedraaid. De voorlopige resultaten zijn sterk indicatief voor de gezondheidsbevorderende werking van het Diabese behandelprogramma. Gerandomiseerd dubbelblind onderzoek is nodig om de werkzaamheid verder wetenschappelijk aan te tonen.





http://www.diabese.nl