Jan Hoogendoorn en echtgenote vrijgelaten in Jemen

14/04/2009 09:47

Vitens N.V.

Vitens is verheugd over de vrijlating van haar werknemer Jan Hoogendoorn en zijn echtgenote. Zij worden vanochtend vrijgelaten in Jemen. Op dinsdagmiddag 31 maart werden zij ontvoerd op de weg van Sana'a naar de stad Ta'iz.

Bestuursvoorzitter van Vitens, Rik van Terwisga, reageert opgelucht op het nieuws. "Ik ben heel erg gelukkig met de vrijlating van onze collega Jan Hoogendoorn en zijn echtgenote. Ik wil mijn grote waardering en dank uitspreken voor de inzet en professionaliteit van de medewerkers van de Nederlandse ambassade in Sana'a en van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Jemenitische overheid zijn wij zeer erkentelijk." Van Terwisga spreekt niet alleen zijn bewondering uit voor de autoriteiten, maar ook voor de familieleden met wie Vitens dagelijks contacten onderhield. "Ik ben onder de indruk van de moed en energie die zij hebben getoond de afgelopen periode."

Jan Hoogendoorn en zijn echtgenote werken sinds 2006 in Jemen voor een drinkwaterproject van Vitens-Evides International in de stad Ta'iz. Vitens-Evides International ondersteunt de lokale drinkwatermaatschappij in de stad Ta'iz in het verbeteren van drinkwatervoorziening en waterzuivering. Daarmee worden maximaal 800.000 bewoners geholpen. Daarnaast ondersteunt Vitens-Evides International in de bedrijfsvoering van het lokale waterbedrijf.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl