Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 13 april 2009


* GROOTSCHALIGE CONTROLES IN SCHIEDAM
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord, wijkpolitie en fietsteam, hebben vrijdagavond en zaterdag op verschillende locaties controles gehouden. Een alcoholcontrole op de Horvathweg en andere locaties, snelheidscontrole op de Industrieweg, visserijcontrole Beatrixpark, milieucontroles en toezicht horecagebieden in het kader van overlast bestrijding. Tijdens alcoholcontroles legden in totaal 646 bestuurders een blaastest af. Tegen negen van hen is proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor o.a. 20 verkeerd parkeren, 7 openbaar alcoholgebruik, 7 negeren rood licht, 5 rijden met fiets over voetpad, 6 zonder gordel rijden, 11 snelheidsovertredingen, 7 wildplassen, 9 dumpen afval openbare weg, 2 rijden zonder helm, 2 niet handsfree bellen, 2 rijden zonder bromfietsrijbewijs en 3 voor het veroorzaken van overlast voor omwonenden. Op de Hoogstraat werden nog mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, zij kregen een weekendarrangement (zie separaat persbericht). Op de Parkweg werd een man aangehouden met 91 pillen XTC. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en is overgebracht naar een politiebureau.


* VIJF STRAATROVERS DIRECT AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district de Eilanden hebben zondagmiddag vijf mannen bijna op heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van beroving. Om even voor half één had een 15-jarige jongen uit Hellevoetsluis op het Staringhof gepind. Direct hierna werd hij benaderd door vijf jongens die hem bedreigde met een op een vuurapen gelijkend voorwerp. Hij moest zijn geld en mobiele telefoon afgeven. Met de buit stapten ze in een Volkswagen Golf en maakten zich uit de voeten. De politie was inmiddels gealarmeerd en keek uit de de wagen. Op een gegeven moment werd de auto op de Eeweg in Oudenhoorn gesignaleerd en werd een BTGV (benaderings techniek gevaarlijke verdachten) toegepast. De verdachten, 15, 16, en 20 jaar oud afkomstig uit Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. In de auto werd een nepvuurwapen (heel goed lijkend) en de buit aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten.

Zaterdag 11 april 2009


* DODE EN DRIE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ, DADER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Oost heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een schietpartij waarbij een 46-jarige Rotterdammer overleed en drie anderen, 21, 36 en 40 jaar, eveneens uit Rotterdam, gewond raakten. In een horecagelegenheid aan het Poolsterplein werd vrijdagavond een talentenjacht georganiseerd, met veel publieke belangstelling, zowel binnen als buiten. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de verdachte een deel van de avond aanwezig was en er een goede sfeer heerste. Om nog onduidelijke redenen is er vermoedelijk een onenigheid ontstaan tussen de verdachte en wat omstanders, op verzoek heeft hij de zaak toen verlaten. Na het verlaten van het café is de verdachte teruggekomen en heeft diverse schoten gelost tengevolge waarvan de vier mensen gewond raakten. Van deze vier gewonden is een 46-jarige Rotterdammer ter plaatse (buiten) aan zijn verwondingen overleden. Niet duidelijk is of de onenigheid het motief is achter deze schietpartij. De recherche van het district Oost van de Politie Rotterdam - Rijnmond stelt een onderzoek in naar de precieze achtergronden van deze zeer ernstige gebeurtenis. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau, ingesloten en in verzekering gesteld.