Politie Hollands Midden

Datum: 14 april 2009

Lisse Dode hond gevonden In een sloot achter woningen aan de Grote Beer is zaterdagmorgen 11 april een dode hond gevonden. De hond verkeerde in verre staat van ontbinding. Om het lichaam van het grote beest, een reu met donkere vacht en lange staart, was een touw met een steen gebonden. De politie denkt dan ook dat het dier met opzet verdronken is. De Dierenbescherming is ingeschakeld. Mensen die denken te weten van wie de hond geweest kan zijn, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Lisse via 0900-8844.

Noordwijk Motorrijder botst tegen auto Een 21 jarige motorrijder uit Katwijk reed zaterdag 11 april rond 14.50 uur op de Duinweg tegen een auto die bestuurd werd door een 49 jarige man uit Noordwijkerhout. Deze auto kwam achtertuit vanuit een uitrit en stond half op de weg. Bij het ongeval raakte de motorrijder gewond. Met letsel aan buit en lies werd hij overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aangehouden voor poging diefstal met geweld De politie heeft vrijdag 10 april rond 22.50 uur op de Langegracht een 47 jarige man uit Leiden aangehouden voor poging tot diefstal met geweld. De verdachte drong zich rond dat tijdstip op aan een daar wandelende man uit Ulestraten. Het werd duidelijk dat hij van hem geld wilde zien. Dat werd nog duidelijker toen hij door de verdachte op een hardhandige manier werd beetgepakt. Agenten schoten te hulp op het hulpgeroep van de man uit Ulestraten. Aan het politiebureau bleek dat de verdachte nog een straf van twee maanden moest ondergaan. De verdachte wordt dinsdag 14 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Aanhoudingen in geweldszaken De politie heeft het afgelopen Paasweekend vijf verdachten aangehouden die betrokken waren bij geweldszaken. Alle verdachten zijn weer vrij. Hun zaken worden verder onderzocht en de politie maakt proces-verbaal op.

Vrijdagmiddag 10 april ontstond er op de Van Speykstraat een vechtpartij tussen drie mannen die elkaar kennen. Waardoor het conflict is ontstaan is niet duidelijk geworden. De politie hield de drie, een 21 jarige man uit Leidschendam en twee mannen uit Leiden van 30 en 39 jaar, aan. De 39 jarige man moest zich in het LUMC aan een hoofdwond laten behandelen.

Zondag 12 april rond 04.00 uur kreeg een portier van een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein een kopstoot van een 28 jarige man uit Leiden. De verdachte was vanwege zijn gedrag al buiten de deur gezet. Buiten ging hij door overmatig alcoholgebruik meerdere keren onderuit. Omstanders hielpen hem op de been, waarna hij even later de mishandeling pleegde.

Zondag 12 april rond 05.00 uur ontstond op de Haven een tweegevecht. Een 29 jarige man uit Leiden en een 34 jarige man uit Waalwijk waren elkaar in de haren gevlogen. De Leidenaar werd aangehouden. Het vermoeden is dat er is geslagen met riemen. De man uit Waalwijk werd met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verdachten van vernieling aangehouden De politie heeft maandag 13 april even voor 05.00 uur drie Leidenaren van 20 (2) en 24 jaar en een 28 jarige Voorschotenaar aangehouden op verdenking van vernieling. De politie had een melding gekregen dat vier personen op de Papengracht met fietsen gooiden tegen een gevel. De vier trapten ook tegen deuren. De politie trof bij een woning aan de Papengracht een deur aan met een groot gat. De verdachten werden op de Papengracht aangehouden.

Leiden Verdachte van poging inbraak aangehouden De politie heeft maandag 13 april even voor 03.00 uur een 25 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een restaurant op de Haven. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag een persoon zich verdacht ophouden bij het pand. De persoon was hierna weggerend en met de fiets weggereden richting de Haarlemmerstraat. Op basis van het opgegeven signalement met de verdachte op de Waardstraat aangehouden.

Leiden Schennispleger aangehouden De politie heeft zaterdag 11 april even voor 05.30 uur een 17 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Een 28 jarige Leidse liep over de Haarlemmerstraat in de richting van het station toen zij in een zijstraat een man zag staan. In de volgende zijstraat zag de Leidse de man opnieuw. Dit keer liet hij zijn geslachtsdeel zien. De vrouw liep door en zag de man meerdere keren waarbij hij steeds zijn geslachtsdeel toonde. De Leidse begon te rennen om de man kwijt te raken en sprak op de kruising Rapenburg een agenten aan. De verdachte werd op de Langebrug aangehouden. Leiderdorp Verdachte van poging aanranding aangehouden De politie heeft maandag 13 april om 01.50 uur een 17 jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van poging aanranding c.q. diefstal. Een 39 jarige Leiderdorpse fietste over de Lage Rijndijk toen ze werd ingehaald door een jongen. De jongen gedroeg zich vervolgens opvallend. Nadat hij even had gestunt met zijn fiets stopte hij op de stoep, volgde de vrouw en reed dicht achter haar. De jongen haalde de vrouw opnieuw in en maakte een scherpe stuurbeweging, vermoedelijk om haar af te snijden. De jongen viel echter op de grond en de vrouw fietste hard door. Toen ze merkte dat de jongen haar weer volgde heeft ze bij een woning aan de Heemraadlaan aangebeld. Terwijl de politie werd gebeld probeerde de jongen de fiets van de vrouw te stelen. Hij ging er echter vandoor toen de vrouw, die inmiddels boos geworden was, naar buiten kwam. De jongen werd op de Koolmeesstraat aangehouden.

Alphen a/d Rijn Verdachte van poging inbraak aangehouden Buurtbewoners hebben vrijdagavond 10 april een 22 jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Tolstraat. Een 16 jarige Alphenaar betrapte de man en een andere en schakelde zijn buren in. Deze wisten de man uit Ede aan te houden. De tweede persoon wist te ontkomen. De verdachte verzette zich en moest door meerdere personen in bedwang worden gehouden tot de komst van de politie. De politie doet verder onderzoek.

Ter Aar Motorrijder en fietsster botsen Maandag 13 april om 13.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een 22 jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn en een 47 jarige motorrijder uit Alblasserdam. Beiden reden over de Westkanaalweg in dezelfde richting toen de motorrijder de Alphense inhaalde juist op het moment dat zij overstak om het fietspad te volgen. Door de aanrijding kwamen beiden ten val. De motorrijder bleef ongedeerd. De Alphense liep veel schaafwonden op en werd voor verdere controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Reeuwijk Politie neemt motor in beslag De politie heeft de motor van een 37 jarige man uit Gouda in beslag genomen. Hij reed zonder rijbewijs, onverzekerd en droeg geen helm. De politie kreeg de man zaterdag 11 april rond 11.40 uur op de Koningin Wilhelminastraat in het vizier. Op de Fokkerstraat negeerde hij een door de politie gegeven stopteken. Door verkeerd remmen ging hij op de Fokkerweg onderuit en kwam met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. Hij liep lichte verwondingen op maar hoefde na controle door ambulancepersoneel niet naar een ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Gouda Politie herstelt rust en voorkomt verdere overlast Door ingrijpen van de politie is een conflict tussen Goudse jongeren zondag 12 april tijdig beslecht en werd verdere overlast voorkomen. Rond 02.25 uur zagen agenten dat er op de Markt een conflict was ontstaan. Een 20 jarige Gouwenaar reageerde fel op het lastig vallen van hem en zijn vriendin door een aantal jongeren. De oorzaak lag hem vermoedelijk in een eerder conflict die hij met ze had gehad. Hij had tevens behoorlijk gedronken. Omdat het conflict dreigde uit te lopen op een handgemeen werd hij ter bescherming van zichzelf aangehouden. De politie verwijderde vervolgens de groep jongeren en de rust keerde terug.

Rond 03.25 uur kreeg de politie diverse telefoontjes uit de omgeving van de Rijkestraat dat daar een grote groep jongeren voor overlast zorgde. Die overlast zou bestaan uit het belletje trekken, schreeuwen, gooien, slopen en het naar auto's gooien van dingen. Het bleek hier te gaan om de groep die door de politie uit de binnenstad was verwijderd. Door de inzet van de politie rende de groep van zo'n twintig man weg waarna het rustig bleef. De politie heeft nog onderzoek gedaan schade in de wijk maar die niet kunnen vinden.

------------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------




Politie Hollands Midden