Gemeente Reimerswaal


Tuintjesproject in samenwerking met Vereniging Psyiënt

Geplaatst op: 14-04-2009
door: ()

Wanneer?
Het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg Borsele en het Servicepunt Vrijwilligerswerk te Reimerswaal krijgen regelmatig aanvragen voor tuinonderhoud. In de maand april wordt er weer een tuinproject opgestart in samenwerking met Vereniging Psyiënt Nederland (VPN). VPN werkt met (ex-)cliënten psychiatrie. Deze (ex-)cliënten maken onder begeleiding van ervaren professionals en vrijwilligers de tuinen voorjaarsklaar.

Voor wie?
Mensen kunnen zich aanmelden voor dit tuintjesproject bij het Steunpunt van de gemeente waar de aanvrager woont. Hierbij kan het gaan om ouderen die fysiek niet in staat zijn hun eigen tuintje te onderhouden of om mensen met een psychiatrische, psychische, verstandelijke, lichamelijke en/of andere beperking. Ook mantelzorgers vallen onder de doelgroep. Zo kan iemand bijvoorbeeld niet in staat zijn de tuin te onderhouden door de tijd die hij/zij kwijt is aan de zorg voor een familielid.

Aard werkzaamheden
In principe gaat het om het voorjaarsklaar maken van tuintjes, dus geen terrasaanleg of complete tuinrenovaties.

Kosten
De bedoeling is dat uitsluitend mensen van deze voorziening gebruik maken die redelijker- wijze financieel niet in staat zijn om dit werk door een hovenier te laten verrichten. Per dagdeel wordt EUR 20,-- in rekening gebracht en een reiskostenvergoeding EUR 0,40 per kilometer. Er wordt gerekend vanaf `s-Gravenpolder. De deelnemers (maximaal 5 à 6

Personen) hebben recht op een "verwenpauze". Daarbij wordt verwacht dat er koffie/thee met iets lekkers voor hen gereed staat .

U kunt zich aanmelden voor het tuintjesproject bij:
- Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg Borsele, telefoon 0113 - 316157 of e-mail: vwsborsele@vrijwilligershuis.nl
- Servicepunt Vrijwilligerswerk Reimerswaal, telefoon 0113 - 395340 of e-mail:
vrijwilligerspunt@reimerswaal.nl