Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 14-04-2009

Politie onderzoekt mishandeling; oproep getuige(n)

NIEUWEGEIN De politie zoekt de verdachte die betrokken was bij een mishandeling en roept eventuele getuige(n) op zich te melden.

De mishandeling gebeurde op maandag 6 april tussen 11.50 en 11.55 uur bij een tramhalte aan de Passage. Een 18-jarige man uit Nieuwegein is vermoedelijk hard tegen zijn hoofd geslagen en viel bewusteloos neer. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek dat hij een lichte hersenschudding had opgelopen en dat er scheurtjes waren ontstaan in het bot van zijn kaak.

Het signalement van de verdachte van de mishandeling luidt: Een man van 18 à 19 jaar, tussen de 1.90 en 1.95 m, lichtgetinte huidskleur, een breed en gespierd postuur, donker (zwart) heel kort geschoren haar en gekleed in een blauwe spijkerbroek met een helderblauw vest. Eventuele getuige(n) kunnen zich melden bij de politie Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844. De getuige(n) die al een verklaring hebben afgelegd hoeven niet meer te reageren.

Vernieling

NIEUWEGEIN Enkele jongens vernielden op maandag 13 april enkele ruiten van een gebouw.

Rond 16.30 uur kreeg de politie de melding dat door vier jongens een ruit van een gebouw aan de Hoveniersweide was vernield. Zij zouden er op de fiets vandoor zijn gegaan. Aan de hand van het signalement van de verdachten keken agenten in de omgeving naar hen uit. Een getuige meldde hen dat de verdachten zich in de bosschages verstopt hadden. Agenten gingen daar heen en zagen een man staan, die een jongen vasthield. Deze jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, zou betrokken zijn bij de vernieling. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij het gebouw was niet één, maar waren twee ruiten vernield. Zij waren ingegooid met stenen, waarbij ook een keukenblok beschadigd raakte.

Tegen de 15-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt wie er nog meer bij de vernielingen betrokken waren.

Overijverige hutbouwers

VIANEN Op maandag 13 april gingen kinderen wat te enthousiast met een hut bouwen aan de slag.

Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding de een groep jeugd van 8-12 jaar bij een speeltuin op de Standerdmolen wat kleine boompjes aan het omzagen was. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de jongeren erg voortvarend te werk waren gegaan. Zij wilden een boomhut bouwen en daarbij bleken niet alleen enkele boompjes te zijn gesneuveld. Zij waren flink aan het ontbossen gegaan: meerdere grote struiken waren gesneuveld en een grote boom met een diameter van ongeveer 20 centimeter was omgezaagd.

Gezien de veroorzaakte schade noteerden de agenten de namen van de jongeren, zes jongens in de leeftijd van 7 tot 13 jaar en allen uit Vianen. Er werd contact opgenomen met de betrokken ouders en zij werden gevraagd naar de speeltuin te komen. Met hen werd afgesproken dat zij contact met de gemeente op zouden nemen om de schade te vergoeden. Omdat de kinderen niets kwaads in de zin hadden, maar wat te enthousiast aan de slag waren gegaan, wordt er geen proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De ouders en kinderen waren blij met deze afhandeling.

Banden lek gestoken

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april werden meerdere autobanden lek gestoken.

Op maandagochtend rond 07.35 uur zag een bewoner van de Muiderschans dat in de voorgaande nacht een band van zijn auto lek was gestoken. Vervolgens ontdekte hij dat hij niet het enige slachtoffer was. Hij zag dat in de omgeving van nog een vijftal andere autos één of meerdere banden waren lek gestoken.

Aan getuigen die in de nacht van zondag op maandag op of in de omgeving van de Muiderschans iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.