Gemeente Kapelle

Waterschap vervangt rioolgemaal Schore

Waterschap Zeeuwse Eilanden begint op 14 april met het vervangen van het rioolgemaal aan de Boomweidelaan in Schore. Het huidige rioolgemaal uit 1988 is te klein geworden voor het groeiende aanbod van afvalwater en wordt daarom gesloopt. Het nieuwe rioolgemaal wordt op dezelfde plek geplaatst. Eind mei moet het werk klaar zijn.

De werkzaamheden starten met de plaatsing van een tijdelijke pompinstallatie die het afvalwater gedurende de werkzaamheden verpompt naar de rioolwaterzuivering Willem Annapolder. Op 27 april beginnen de civiele werkzaamheden zoals het slopen en afvoeren van het rioolgemaal en het leggen van nieuwe persleidingen tussen het rioolgemaal en de Steenweg. Daarna wordt het nieuwe rioolgemaal geplaatst. De kosten voor dit project bedragen â¬350.000,-.

Â

Wat inwoners ervan merken
Aangezien er een kraan en vrachtwagens aan te pas komen, worden er in het straatje naar het rioolgemaal toe rijplaten geplaatst. Het straatje blijft toegankelijk voor fietsers richting het sportveld. Voor het uitvoeren van het werk is het noodzakelijk om struikgewas weg te halen. Na de renovatie wordt, in overleg met de gemeente, later de verloren groenvoorziening opnieuw ingeplant. Overlast is niet uit te sluiten. Het waterschap doet er echter wel alles aan om dit te beperken en hoopt op medewerking van omwonenden.