Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 14-04-2009

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie op de Zeeltstraat drie jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 19.35 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat drie jongens zich verdacht gedroegen tussen geparkeerde autos aan de Zeeltstraat. Op weg naar de locatie kreeg de politie door dat het drietal inmiddels een ruit van een auto had in geslagen en vertrokken waren op een fiets. In de omgeving troffen de agenten de jongens op de fiets aan. Eén van de verdachten, 15 jaar uit Utrecht, probeerde nog weg te rennen.

Na een korte achtervolging werd hij ingehaald en aangehouden. De twee andere verdachten, 14 en 15 jaar beiden uit Utrecht, werden ter plaatse aangehouden. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar hun ouders op de hoogte werden gebracht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft op de Comoren een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 06.10 uur zagen agenten een bestuurder over de Lunettenbaan rijden waarvan zij het vermoeden hadden dat hij onder invloed was. De agenten reden achter de automobilist aan, maar raakte de auto even uit het zicht. Op de Comoren troffen de agenten de auto weer aan. De bestuurder hing over zijn stuur en de motor van zijn auto draaide nog. De 24-jarige man uit Utrecht werd aangesproken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 595 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Auto vernield

UTRECHT In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april is een auto vernield die geparkeerd stond aan de Harteveldlaan. De politie onderzoekt of deze vernieling verband heeft met incidenten van dinsdag
7 april. Op deze dag is s avonds brand gesticht in een tuin aan de Harteveldlaan en zijn vernielingen gepleegd aan een voordeur.

Hierbij zijn ook discriminerende leuzen op de deur geklad. De politie vraagt getuigen van de vernieling van de auto zich te melden bij de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man aangehouden

UTRECHT Maandagmorgen heeft de politie op de Croeselaan een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Omstreeks 09.10 uur kreeg de politie een melding van een douanemedewerker die op het Westplein een gestolen auto aan de kant gezet had. Ter plaatse bleek dat een 25-jarige bestuurder uit Ede (Gelderland) in een gestolen auto reed. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd in beslag genomen. Op het bureau bleek dat de man niet gesignaleerd stond, maar wel bij de politie bekend stond voor het plegen van overvallen, bedreigingen en geweldsdelicten.