Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - onder invloed                                    |

Op maandagavond 13 april heeft de politie een 49-jarige automobilist uit Zeist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 20:10 uur staande gehouden aan de Batsdijk in Ruurlo. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.68. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Winterswijk - man verdacht van mishandeling               |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 81-jarige Winterswijker geslagen is. Het incident heeft zich maandagmiddag 13 april voorgedaan en een 34-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor mishandeling.


De politie ontving omstreeks 13:30 uur een melding van de mishandeling aan de Olmenstraat in Winterswijk. De 81-jarige Winterswijker zou meerdere keren geslagen zijn door de 34-jarige man en raakte licht gewond aan zijn oor. De politie kwam ter plaatse en heeft de 34-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

|     |Borculo -man mishandeld en van fiets bestolen             |

In de nacht van zondag op maandag 13 april is een 28-jarige man uit Borculo mishandeld door meerdere personen. Hij raakte gewond aan zijn lip en gebit. Na de mishandeling bleek de fiets van de man weggenomen te zijn.


De mishandeling vond plaats tussen 02:45 en 03:15 uur. De man uit Borculo fietste over een parallelweg langs de Ruurloseweg in Borculo richting de fietstunnel. Ter hoogte van het tankstation werd hij van zijn fiets getrokken door een groep personen. De man werd meerdere malen in zijn gezicht geslagen en geschopt. Toen bekenden van de man hem te hulp schoten ging de groep ervandoor. De fiets van de man bleek in de tussentijd ook weggenomen te zijn. De man uit Borculo raakte gewond aan zijn lip en werd overgebracht naar een huisartsenpost. Ook bleek er een stuk tand afgebroken te zijn. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Of anoniem van 0800-7000.

|     |Bredevoort - hond drie uur vast in warme auto             |

De politie heeft maandagmiddag 13 april samen met personeel van de dierenambulance een hond uit een auto gehaald. Het dier zat ongeveer drie uur in de auto zonder water en de eigenaar had geen raampje opengezet.


Een surveillerende agent werd 14:30 uur aangesproken door een oplettende getuige. Ze had gezien dat er een hond in een geparkeerde auto zat. In de auto was het erg warm omdat deze in de brandende zon geparkeerd stond. De eigenaar van de auto had geen raampje opengelaten. Het dier had ook geen water. Personeel van de dierenambulance werd om advies gevraagd en besloten werd een rampje te forceren om het hondje uit de auto te bevrijden. De eigenaar meldde zich later en bleek langer weg te zijn geweest dan verwacht. Aangezien hij de schade aan zijn auto zelf moet betalen en de kosten van de dierenambulance diende te vergoeden, is besloten om geen proces-verbaal op te maken.


EINDE BERICHTEN

-----------------------


politievoorlichter


telefoon 055- 5436052



---- --