Gemeente Eijsden

Politie zoek vrijwilligers

Een schone, hele en veilige leefomgeving, dat willen we toch allemaal? Dus zullen we daar samen voor moeten zorgen. Daarom zoekt de politie burgers die zich betrokken voelen bij de veiligheid en leefbaarheid in Zuid-Limburg. En die daar als vrijwilliger minimaal één dagdeel per week aan willen besteden.

De politie Limburg Zuid is hard bezig de veiligheid in de regio te vergroten en de dienstverlening aan de burgers te verbeteren. U kunt daar mogelijk bij helpen. Als `volontair'.

Volontairs zijn mensen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in onze steden en dorpen. Als burgervrijwilliger bij de politie. Volontairs krijgen - in tegenstelling tot leden van de vrijwillige politie - géén uitvoerende politietaken. Die blijven voorbehouden aan speciaal daarvoor opgeleide politiemensen. Maar volontairs bieden wel actieve ondersteuning aan de mensen in het blauw. Door hen allerlei werk uit handen te nemen, krijgen de beroepskrachten meer ruimte voor het actieve politiewerk op straat.

Volontairs kunnen dus een zinvolle bijdrage leveren aan het werk van de Politie Limburg Zuid. Denk maar eens aan ondersteuning van de wijkagent bij een buurtpreventieproject, opvang en begeleiding van burgers die aangifte doen en aan het bieden van nazorg. Ook kunnen volontairs zich verdienstelijk maken binnen interne afdelingen zoals het facilitair bedrijf.

De Politie Limburg Zuid stelt behoorlijk hoge eisen aan vrijwilligers. Politievolontairs moeten oer de kwaliteiten, vaardigheden en motivatie beschikken die hen geschikt maakt voor de taken die op hen wachten. Verder moeten ze uiteraard van onbesproken gedrag zijn en vertrouwelijkheid kunnen waarborgen.

Als vrijwilliger een actieve, ondersteunende rol bij de politie! Is dat iets voor u? Word politievolontair: vrijwilliger voor veiligheid. Voor meer informatie en aanmeldingsformulieren: www.politie.nl/limburg-zuid. Ook kunt u contact opnemen met de wijkagenten in Eijsden, de heer Vervoort of de heer Lacroix.