Gemeente Woudrichem

tasforce sportvelden

Nu de gemeenteraad het besluit heeft genomen niet verder te gaan met de ontwikkeling van MGras, wordt een task force samengesteld van alle de belanghebbende partijen die de opdracht heeft om tot een gezamenlijk voorstel te komen voor een locatie van de sportvelden.

In de Task Force hebben de belanghebbende partijen zitting:


- Rijswijkse Boys.


- VV Giessen.


- Altena Roadrunners (ARR).


- Stichting Een-Giessen-Rijswijk.

De gemeente heeft een faciliterende rol in het proces. Dat wil zeggen dat de gemeente de bijeenkomsten voorbereid en de verslagen maakt. Burgemeester Petter heeft Rob Wagemakers gevraagd om als onafhankelijk voorzitter plaats te nemen in de Task Force. Rob Wagemakers is landschapsarchitect en statenlid bij de provincie Noord-Brabant.

Bij de start van de Task Force worden de opties ingebracht die in het verleden aan de orde zijn geweest. Van deze opties worden de mogelijkheden en de onmogelijkheden (financieel, planologisch, grondpositie etc.) aangegeven die op dit moment bekend zijn. Ook krijgen alle partijen de gelegenheid om nieuwe opties in te brengen.

De maand april 2009 wordt gebruikt om de Task Force haar werk te laten doen. In juni 2009 wil het college een voorstel doen aan de raad over de richting die het college kiest. In dit voorstel wordt het resultaat van de Task Force gerapporteerd. Bovendien geeft het college haar visie op het resultaat. De gezamenlijk gekozen optie van de Task Force voor de sportvelden wordt meegenomen in de beslispunten van het raadsvoorstel.

Hiermee verwacht de gemeente te komen tot een geschikte locatie voor een toekomstbestendige sportvoorziening en ruimte voor de ontwikkeling van een betekenisvol centrum voor Giessen - Rijswijk.

Einde bericht, meer info via V&C, communicatie@woudrichem.nl, 0183 30 81 26/27