Politie Zeeland


---


Z-780-2009 Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist
Op de Berdeweg in Oostburg is vannacht rond 00.10 uur het rijbewijs ingenomen van een 37-jarige man uit Breskens.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken.

Z-781-2009 Pinnen met gestolen pas in uitzending Opsporing Verzocht
Politie Zeeland vraagt vanavond via het programma Opsporing Verzocht, aandacht voor een woninginbraak die in de avonduren van zaterdag 31 januari jl. plaatsvond in Aardenburg.
Bij deze woninginbraak is, naast o.a. geld en sieraden, een creditcard weggenomen.

Diezelfde avond en de daaropvolgende nacht is er met de gestolen creditcard gepind bij geldautomaten in Schoondijke, Axel en Venlo.

Van de (twee) pinners zijn, bij het opnemen van het geld, door de camera's bij de geldautomaten beeldopnamen gemaakt. Deze beelden zullen in de uitzending van Opsporing Verzocht worden getoond. Hierdoor hoopt de politie in contact te komen met mensen die (één van) de pinners herkennen.
Het programma Opsporing Verzocht wordt vanavond uitgezonden op Ned.1 en begint om 21.45 uur. Morgenochtend om 10.05 uur is de herhaling op Ned.2.
Getuigen kunnen meldingen doorgeven via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Ook zijn beelden van (één van) de pinners te bekijken op de website van politie Zeeland www.politie.nl/zeeland > Opsporingsberichten.

W-782-2009 Agente mishandeld bij aanhouding
Een agente van de Zeeuwse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een gekneusd jukbeen opgelopen nadat zij hard in haar gezicht was geslagen door een verdachte op het Bellamypark in Vlissingen.
Omstreeks half vijf 's nachts spraken agenten een man aan die op de openbare weg een geopend flesje bier bij zich had. De man zette het flesje op een tafeltje bij een horecagelegenheid en vertelde dat het flesje leeg was. Toen de agenten even later weer terugkeerden bij het café nam de man juist een slok uit het flesje bier. Hierop besloot de agente de man een bekeuring te geven, omdat je in Vlissingen geen alcohol mag drinken op de openbare weg. De man weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen aan de agenten. Hierop wilden zij de man aanhouden. De man wenste niet mee te werken aan zijn aanhouding en begon te slaan en te schoppen naar de agenten. Na een worsteling van ongeveer 10 minuten lukte het de agenten om de man op de grond te werken. De man gaf hierbij een ferme stomp in het gezicht van de agente. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man in de boeien te slaan en is hij overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de rest van de nacht in een politiecel doorgebracht en is over de zaak gehoord. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld. De agente van het Zeeuwse korps heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft aangifte gedaan tegen de man.