Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2009

Snelheidscontrole

De Lutte

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Beuningerstraat en de Bentheimerstraat in De Lutte. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is.

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Beuningerstraat en Bentheimerstraat in De Lutte. Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Beuningerstraat en Bentheimerstraat in De Lutte. Op maandag 13 april 2009 werd op de Beuningerstraat gecontroleerd van 13.00 uur tot 16.15 uur. In totaal werden 272 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 109 km/u.

Op de Bentheimerstraat raakten drie motorrijders hij rijbewijzen kwijt. Omstreeks 10.45 uur reed een 62-jarige motorrijder uit Enschede 59 km/u te hard. Een 47-jarige Enschedeër en een 25-jarige Enschedeër raakten omstreeks 01.00 uur hun rijbewijzen kwijt. Zij reden 59 km/u en 72 km/u te hard. Op de Bentheimerstraat is 80 km/u toegestaan.

(09-042402)

Dronken man aangehouden na vernielen gemeente bord

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd dinsdag 14 april aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een gemeentebord had vernield.

Dinsdagmorgen 14 april omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten een man zich verdacht ophouden in de struiken op de Kiepe in Enschede. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren en was bezig een gemeente bord aan het verstoppen die hij had vernield. De man werd aangehouden en is ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de vernieling. (09-042525)

Vervolgonderzoek naar aanleiding van schietincident

Hengelo

Woensdagmorgen, 15 april vanaf 7.00 uur, vindt er een vervolgonderzoek plaats in het centrum van Hengelo. Dit naar aanleiding van een schietincident van vrijdag 20 maart jl. Enkele delen van het centrum worden hiervoor afgezet. Tevens wordt een hoogwerker van de brandweer gebruikt.

Eerder verzonden persbericht:

Politie Twente houdt twee verdachten aan van schietpartij

Hengelo

Twee 19-jarige mannen uit Almelo zijn vanochtend aangehouden. Een vuurwapen met munitie werd in beslag genomen.

Op vrijdag 20 maart 2009 omstreeks 4.07 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er geschoten werd op de Willemstraat in Hengelo. De gealarmeerde agenten kregen van een 34-jarige getuige een doorgeladen vuurwapen overhandigd. Meteen daarna hielden zij twee 19-jarige mannen uit Almelo aan. De mannen zijn opgesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie stelde meteen een sporenonderzoek in en zette hierbij diverse straten, waaronder de Willemstraat, Marktstraat en Langestraat, tot 9.00 uur met lint af. Hier werd gezocht naar de hulzen van de afgeschoten munitie en gekeken waar de kogels waren ingeslagen. Door getuigen werden meerde schoten gehoord. Niemand raakte bij deze schietpartij gewond.

De politie is momenteel volop bezig met het opnemen van diverse verklaringen en aangiften. De mogelijke aanleiding van de schietpartij is een conflict geweest in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (09-031733)

tel. 053-4555588


---- --