Gemeente Son en Breugel


Extra controle aanbieden afval en oud papier

Het team van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOAs) controleert de komende maanden extra op het juist aanbieden van huishoudelijk restafval (grijze bak), groenafval (GFT groene bak) en oud-papier.
---

Het blijkt dat steeds vaker het afval en oud-papier op een niet goede wijze wordt aangeboden waardoor overlast en gevaarlijke situaties ontstaan. De boete voor het onjuist aanbieden van restafval, groenafval (GFT) en oud-papier bedraagt 60,-.

Huishoudelijk afval en GFT worden in Son en Breugel via grijze en groene containers ingezameld. Oud-papier wordt gebundeld en via een plastic bak of papieren doos aangeboden en ingezameld. De afvalkalender in de gemeentegids geeft aan wanneer uw grijze en groene container wordt geleegd en wanneer uw oud-papier wordt opgehaald. Als u geen gemeentegids (meer) heeft, dan kunt u die opvragen via tel. (0499) 491 491.

Aanbieden van uw container huishoudelijk restafval en groenafval (GFT)
* U kunt de container op de avond voor de inzameldag vanaf 22.00 uur aan de straat zetten. De container moet vóór 7.30 uur op de ochtend van de afhaaldag op straat gezet zijn.
* De lege container moet vóór 24.00 uur weer zijn binnengehaald. Houdt u aan deze tijden, want u loopt het risico op een boete als de container buiten deze tijdstippen aan de straat staat.
* De container moet zo geplaatst worden dat het handvat van de straat af gericht is.

* De deksel van de container moet helemaal sluiten.
* Grote en harde materialen, zoals boomstronken, houtblokken, metalen en bouw- en sloopafval, mogen nooit in de container aangeboden worden, maar moeten behandeld worden als Grof Huishoudelijk Afval.

* Bij een wegafsluiting kunt u uw container aanbieden op een plaats die bereikbaar is voor de vuilniswagen. In ieder geval buiten de bebording die de afsluiting aangeeft.

* Er mogen geen zakken in de GFT-container, ook geen biologisch afbreekbare zakken.

Aanbieden van uw oud-papier

* Oud-papier moet u gebundeld aanbieden. De bundel kunt u in een plastic bak of papieren doos aanbieden op de inzameldag.
* De plastic bak of papieren doos met het oud-papier dient u op een veilige plek op straat te plaatsen.

* De geleegde plastic bak of papieren doos moet vóór 24.00 uur weer zijn binnengehaald. Houdt u aan deze tijden, want u loopt het risico op een boete als de plastic bak of papieren doos buiten deze tijdstippen aan de straat staat.