Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 14-04-2009

Politie onderzoekt opzettelijk aanrijden 34-jarige Tilburger

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is maandagmiddag rond 16.30 uur aangereden op de Heikantlaan in Tilburg Noord. De politie vermoedt dat er opzet in het spel is. Er werd namelijk gemeld dat voorafgaande aan de aanrijding het slachtoffer ter plaatse betrokken zou zijn geweest bij een incident waarbij ook wapens zouden zijn gezien. De 34-jarige Tilburger is na behandeling in het ziekenhuis door de recherche aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie arresteerde maandagmiddag op de Ringbaan West ook drie mannen die in een auto reden die mogelijk ook gezien was bij het incident voorafgaande aan de aanrijding. Het gaat om twee Tilburger van 17 en 19 jaar en een 16-jarige jongen uit Rijen. Ook zij zijn in verzekering gesteld.

De recherche is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een verkeersongeval dat maandagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft plaats gevonden op de Heikantlaan. Daar werd een 34-jarige Tilburger, zo blijkt uit diverse verklaringen van getuigen, opzettelijk aangereden door een donkerkleurige Opel Corsa. De bestuurder wordt omschreven als een man met een getint uiterlijk, circa 30 a 40 jaar oud.

Het slachtoffer bleef gewond op het wegdek liggen. De dader reed met zijn auto weg in de richting van de Massenetlaan. Het slachtoffer werd aan een hoofdwond behandeld in het ziekenhuis. Hij is
gisteravond aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie heeft gisteren in de omgeving een buurtonderzoek ingesteld. Er werken vijf rechercheurs aan de zaak. Getuigen die informatie hebben over dit misdrijf worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie onderzoekt overval Tilburgs eethuis

TILBURG: De politie onderzoekt een gewapende overval die maandagavond rond 22.45 uur heeft plaats gevonden op een eethuis aan de Bredaseweg. Drie mannen kwamen met een vuurwapen en een mes het eetcafé binnen en eisten geld. Daarbij bedreigden ze de eigenaar en zijn vrouw. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. Het drietal is met een nog onbekend geldbedrag er vandoor gegaan in de richting van de
Klaverstraat.

Arrestaties na bedreigingen

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 22.30 uur in een woning in de wijk Wandelbos een 49-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van bedreiging. Hij zou gisteravond in de woning van zijn vrouw, waarmee hij in scheiding ligt, ernstige bedreigingen hebben geuit in de richting van zijn vrouw en de twee kinderen. Hij liet daarbij doorschemeren dat hij een vuurwapen had. Dit is echter door niemand gezien en ook niet aangetroffen. Aangifte zou worden gedaan door de stiefzoon van verdachte, een 21-jarige Tilburger. Aan de verdachte is na eerdere problemen door de rechter een huisverbod opgelegd. Hij is ingesloten.

TILBURG: Ook op het Stadhuisplein verrichte de politie gisteravond twee arrestaties die verband houden met een bedreiging. Agenten spraken na een melding op het plein met een 49-jarige Oosterhoutse. Zij vertelde dat zij, haar man en een vriend terwijl zij daar liepen door twee mannen bedreigd waren. Zonder enige reden waren de mannen erg agressief in hun richting. Een van de man had daarbij geroepen: "ik schiet je kop van je romp". Terwijl de agenten het verhaal van deze mensen aanhoorden, kwamen er twee mannen aanlopen, die aan het signalement voldeden. De aangeefster riep: "dat zijn ze". De dienders zijn daarna tot aanhouding overgegaan. Het gaat om een 39-jarige man uit Goirle en een 26-jarige Tilburger. De mannen zijn ingesloten.

TILBURG: Maandagmiddag arresteerde de politie op de Sasse van
IJsselstraat een 32-jarige Tilburger. Hij zou een 32-jarige huisgenoot hebben bedreigd en ook huisraad door een raam naar buiten hebben gegooid. Hij is ingesloten

Dronken bestuurders aangehouden

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op de Elzenstraat een
29-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 515 ugl. Hij had naar eigen zeggen 'twee Duveltjes' gedronken. Ook een 37-jarige Helmondse was gisteravond 'de klos'. Zij werd met haar auto op de Wandelboslaan aan de kant gezet. Zij blies 285 ugl.

Auteur
willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-04-2009 12:36 | © Regio Midden en West Brabant |