Gemeente Hoorn

Vier nieuwe speelplekken in binnenstad

Op vier nieuwe plekken in de binnenstad wil het college speelplekken maken. In verhouding tot de andere wijken zijn er in de binnenstad te weinig speelplekken. Het college vindt het belangrijk dat kinderen in hun directe woonomgeving speelmogelijkheden hebben. Voor de kleinere kinderen komt er een speelplek bij de Bierkade - Venidse en een speelplek bij de Pakhuisstraat Achter de Vest. Op het Baatland komt een speelplek voor de grotere kinderen, en op het Visserseiland komen speeltoestellen voor klein en groot (voor kinderen van twee tot achttien jaar).

Eind vorig jaar zijn de plannen voor de verschillende speelplekken voorgelegd aan de omwonenden. De aanwezige kinderen en hun ouders hebben toen hun voorkeuren voor speeltoestellen kunnen aangeven. Deze wensen zijn meegenomen in de uiteindelijke ontwerpen. Het college heeft onlangs het benodigde krediet beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de uitkomsten van de te volgen procedures worden de speelplekken op zijn vroegst in juli dit jaar gerealiseerd.

De nieuwe speelplekken vormen een aanvulling op de al bestaande speelplekken in de binnenstad onder andere in het Julianapark, de Westerdijk, het Noorderplantsoen, het Oosterplantsoen, de Gedempte Appelhaven, en de Gravenstraat. De speeltoestellen in het Julianapark zijn recent gegroepeerd en omhekt, zodat er geen honden meer op het speelterrein kunnen komen. Twee toestellen konden niet worden overgeplaatst en worden dit jaar vervangen. Laatste wijziging van deze pagina: 14 april 2009