Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhoudingen in geweldszaken

Leiden, 14-04-2009 o De politie heeft het afgelopen Paasweekend vijf verdachten aangehouden die betrokken waren bij geweldszaken. Alle verdachten zijn weer vrij. Hun zaken worden verder onderzocht en de politie maakt proces-verbaal op.

Vrijdagmiddag 10 april ontstond er op de Van Speykstraat een vechtpartij tussen drie mannen die elkaar kennen. Waardoor het conflict is ontstaan is niet duidelijk geworden. De politie hield de drie, een 21 jarige man uit Leidschendam en twee mannen uit Leiden van 30 en 39 jaar, aan. De 39 jarige man moest zich in het LUMC aan een hoofdwond laten behandelen.

Zondag 12 april rond 04.00 uur kreeg een portier van een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein een kopstoot van een 28 jarige man uit Leiden. De verdachte was vanwege zijn gedrag al buiten de deur gezet. Buiten ging hij door overmatig alcoholgebruik meerdere keren onderuit. Omstanders hielpen hem op de been, waarna hij even later de mishandeling pleegde.

Zondag 12 april rond 05.00 uur ontstond op de Haven een tweegevecht. Een 29 jarige man uit Leiden en een 34 jarige man uit Waalwijk waren elkaar in de haren gevlogen. De Leidenaar werd aangehouden. Het vermoeden is dat er is geslagen met riemen. De man uit Waalwijk werd met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het LUMC.