Gemeente Onderbanken


Reactie op open brief milieunetwerk

In reactie op de open brief van de Stichting MilieuNetWerk Brunssum en Onderbanken, gericht aan college en raad van Onderbanken die op 8 april jl. in het Onderbanken Journaal stond, merkt de gemeente het volgende op:

Met betrekking tot zaak 1:
Voor de kap van deze bomen heeft de Provincie een vergunning aangevraagd en de gemeente heeft deze verleend.

Â

Met betrekking tot zaak 2:
Recentelijk is door een boomverzorgingsbedrijf in opdracht van de gemeente een opname gedaan van de toestand van de bomen in Onderbanken. Op een vijftal plaatsen werd geconstateerd dat er dode bomen stonden die mogelijk een gevaar zouden kunnen opleveren. Het advies van deze deskundige organisatie was deze bomen onmiddellijk te kappen om gevaarlijke situaties te voorkomen. De gemeente heeft, met het oog op de veiligheid, dit advies terstond opgevolgd.

Â

Met betrekking tot zaak 3:
Het milieunetwerk heeft bezwaar gemaakt tegen de door de gemeente verstrekte vergunning voor het kappen van bomen ten behoeve van het aanleggen van een regenwaterbuffer in het burgemeester Adams sportpark. De gemeente betwist de juistheid van de stelling in de open brief van het Milieunetwerk dat de kap in het sportpark nodig zou zijn voor de aanleg van de buitenring of dat er geen deugdelijke vergunningsaanvraag zou liggen.
Zolang de bezwaarprocedure loopt zal van gemeentewege niet nader worden ingegaan op de stellingen die in de procedure een rol spelen. Het milieunetwerk legt wethouder Stevelmans uitspraken in de mond die hij tijdens het gesprek met het netwerk niet heeft gedaan. Wethouder Stevelmans gaat niet nader in op gesprekken die hij voert met burgers of instellingen.