FloraHolland


FloraHolland Woonplant van de maand mei: begonia

FLORAHOLLAND, 14 mei 2009 (persbericht) - Met de bloemrijke begonia heeft FloraHolland een passende Woonplant voor de voorjaarsmaand mei. In Aalsmeer en Naaldwijk zijn de presentatieruimtes van FloraHolland Connect gevuld met uiteenlopende variaties en kleuren. Met deze aanbodpresentaties geeft de veiling inkopers een beeld van de verschillende soorten begonia die verkrijgbaar zijn bij FloraHolland. Tegelijkertijd worden inkopers geattendeerd op de promotieactie van Bloemenbureau Holland, gericht op de consument in de diverse kernlanden. Zo biedt de veiling klanten de mogelijkheid om tijdig op de actie in te haken.

Begonia's groeien vooral in de breedte en bieden veel afwisseling met enkelvoudige, ronde of niervormige bladeren en een spectrum aan bloemen. Alleen al in Nederland zetten honderdduizenden plantenliefhebbers de begonia in huis, in meer variaties dan ooit. FloraHolland verhandelde in 2008 ruim 15 miljoen begonia's. Het assortiment vernieuwt en verbetert zich continu. Binnen de kleurenrange, variërend van wit tot donkerrood en paars, zijn ook enkele aantrekkelijke tweekleurige cultivars. Er zijn begonia's met kleine bloemen, maar ook met bloemen die tot wel 7 cm groot kunnen worden.

De Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland om het positieve imago van kamerplanten te ondersteunen en de vraag naar kamerplanten bij de consument te stimuleren. Voor de maand juni staat de Musa volop in de aandacht.