Leden BVPP wijzen principeakkoord TNT af

14/04/2009 14:00

BVPP

De stemcommissie van de BVPP heeft de uitgebrachte stemmen over het principeakkoord geteld. Het akkoord is afgewezen door de leden van de BVPP. Van de leden heeft 70 procent tegen gestemd, 29 procent vóór en één procent heeft zich onthouden van stemming.

Overigens heeft 38 procent van de voor stemmers nog bepaalde voorwaarden aan zijn of haar stem verbonden. Invoering van het 38e uur en halvering van de leeftijdsdagen worden verreweg het meeste genoemd als struikelblok. Ook het feit dat alle postbodes en sorteerders moeten inleveren wordt als buitengewoon ergerlijk ervaren.

In de dertien ledenvergadering die de BVPP de afgelopen weken heeft gehouden, liepen de emoties bij tijd en wijlen hoog op. Vooral de heersende bedrijfscultuur moest het ontgelden. Het regende klachten over het management, schending van afspraken, intimidatie en niet betaling van wel gewerkte uren. Op een aantal bijeenkomsten was het daardoor bijna onmogelijk om de inhoud van het akkoord te bespreken. Frustraties zaten soms zo hoog dat de leden van de BVPP helemaal niets meer geloofden van afspraken die de onderhandelaars met TNT gemaakt hadden. Die frustraties hebben in belangrijke mate bijgedragen aan deze stemuitslag van de BVPP-leden.





http://www.bvpp.nl