De Unie


14/04/2009
Akkoord leden De Unie geen âvrijbriefâ voor ontslagen bij Getronics 14 april 2009 - Op dinsdag 31 maart maakte Getronics bekend 1400 banen te zullen schrappen. Kort daarvoor was met vakbonden een principeakkoord bereikt voor een nieuw sociaal plan. Inmiddels is duidelijk geworden dat de leden van De Unie â ondanks de aangekondigde reorganisatie â toch vrijwel unaniem akkoord gaan met het ânieuweâ sociaal plan.
De Unie is niet verrast door deze uitslag van de ledenraadpleging. âTijdens de recente Sociaal Plan onderhandelingen is door Getronics nog niet gesproken over een dergelijk zware reorganisatie. Dat is en blijft toch wel moeilijk uitlegbaar. Veel leden hebben daar dan ook grote moeite mee. Dat men toch vrijwel unaniem instemt met het bereikte resultaat heeft vooral te maken met de afspraak dat het nieuwe sociaal plan min of meer een voorzetting is van het oude sociaal plan en dat de ontslagvergoeding dus gebaseerd blijft op de oude en veel betere Kantonrechtersformuleâ.

Op dit moment zijn er nog steeds veel vragen en onduidelijkheden over de aangekondigde reorganisatie. De verwachting is dat Getronics deze week de ondernemingsraad en vakorganisaties verder zal informeren. âOm de noodzaak van een reorganisatie van deze omvang goed te kunnen toetsen zullen wij de plannen van Getronics zeer kritisch beoordelen. Het feit dat onze leden nu al hebben ingestemd met een nieuw sociaal plan is nog steeds geen âvrijbriefâ om medewerkers zomaar te kunnen ontslaan.â, aldus Brinkers.

Huug Brinkers
bestuurder