Cultuurfonds zet Anjeractie in bij bedrijven

14/04/2009 14:38

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

Amsterdam, 15 april 2009. Het Prins Bernhard Cultuurfonds start een Anjeractie voor Bedrijven tijdens de jaarlijkse collecteweek van 11 tot en met 16 mei. Bedrijven kunnen zich inzetten voor cultuur in hun regio door een collecte binnen het eigen bedrijf te organiseren. De opbrengst komt voor een groot deel direct ten goede aan culturele initiatieven van medewerkers, relaties of klanten van deelnemende ondernemingen.

Onder het motto 'Cultuur brengt geluk' moedigt het Prins Bernhard Cultuurfonds het bedrijfsleven aan zich in te zetten voor cultuur. Bedrijven uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland kunnen zich aanmelden bij het Prins Bernhard Cultuurfonds om een eigen collecte te starten tijdens de Anjeractie. De opbrengst van de collectie kan een zelfgekozen cultureel initiatief zijn van een medewerker of externe relatie van het bedrijf. Het Cultuurfonds levert collectebussen en promotiemateriaal om de actie te ondersteunen. Het bedrijf dat per werknemer het meeste geld inzamelt, ontvangt een passende beloning. Voor meer informatie over de Anjeractie voor Bedrijven, zie http://www.cultuurfonds.nl/anjeractiebedrijven.

Anjeractie

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Cultuurfonds die elk jaar in mei plaatsvindt. Tijdens deze week gaan tienduizenden collectanten van amateur- en professionele verenigingen en clubs met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor hun kleinschalige, regionale en plaatselijke activiteiten en projecten. Mede dankzij deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.