Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal invordering rijbewijs

Brakel en Nijmegen, 14-04-2009 o Maandagmiddag werd een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Brakel op de Langerakseweg in Brakel aangehouden voor het rijden onder invloed. Die nacht werd op het Keizer Karelplein in Nijmegen een 22-jarige automobiliste uit Kleve (D) voor hetzelfde feit aangehouden.

De bromfietsbestuurder trok ook de aandacht van agenten en werd aan een blaastest onderworpen. De 16-jarige blies een F, wat betekende dat hij vermoedelijk fors teveel gedronken had. Op de ademanalyse op het politiebureau blies de 16-jarige 410 ugl. Omdat hij in de categorie beginnend bestuurder valt, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen van 5 uur.

Rond middernacht meldde een politieagent in burger dat er op het Keizer Karelplein in Nijmegen een automobiliste reed die vermoedelijk gedronken had. Politieagenten begaven zich direct naar die plek en lieten de bestuurster op de A73, ter hoogte van de afrit Beuningen, stoppen. De 22-jarige vrouw blies ook een F. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 670 ugl, wat invordering van het rijbewijs betekent. Proces-verbaal tegen de vrouw is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 14-04-2009 14:30 | © Regio Gelderland-Zuid |