Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Dagelijks bestuur stelt handhavingsprioriteiten 2009 vast

14-april-2009

Zo wordt de handhavingsactie fietsen op de stoep zoals die eind vorig jaar succesvol werd uitgevoerd op de Rijnstraat uitgebreid naar andere winkelstraten. Ook zal er extra aandacht zijn voor fietswrakken in het stadsdeel.

Naast deze prioriteiten wil het dagelijks bestuur samen met de scholen het convenant Veiligheid in en om scholen verder vormgeven.

Evaluatie 2008
De prioriteiten voor 2009 vloeien mede voort uit de evaluatie van 2008. In december 2008 werden fietsers in de Rijnstraat er op gewezen dat zij niet op de stoep mogen fietsen. Dit gebeurde door middel van vier grote borden en het persoonlijk aanspreken van overtreders. De actie in de Rijnstraat was een pilotactie om het fietsen op de stoep in het hele stadsdeel aan te pakken, die dus komend jaar zijn vervolg gaat krijgen.

Veiliger en prettiger
Stadsdeelvoorzitter Duco Adema:Met een goed handhavingsbeleid kunnen we er als stadsdeel voor zorgen dat mensen zich veiliger en prettiger op straat voelen. Het fietsen op de stoep is één van de grootste ergernissen onder onze bewoners, dus dat gaan we in 2009 nog verder terugdringen.