Gemeente Soest

.

Structuurvisie: informatieavond op 15 april

14 april

B&W gaan voor groene en levendige gemeente

De gemeente Soest heeft samen met KuiperCompagnons een Structuurvisie opgesteld. De Structuurvisie geeft in grote lijnen een beeld van de ontwikkelingen tot 2030 die wenselijk zijn om Soest ook in de toekomst levendig te houden.

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Ontwerp structuurvisie

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Kaart structuurvisie

De visie gaat vooral in op de ruimtelijke ontwikkelingen voor verkeer, groen, wonen, recreëren en werken. Daarbij mag het bijzondere groene en ruime karakter van Soest niet verloren gaan.

De afgelopen jaren zijn veel afzonderlijke nota's gemaakt over toekomstig Soest. Denk bijvoorbeeld aan de visie op wonen, het verkeer- en vervoerplan en het groenstructuurplan. In de Structuurvisie komen al die ideeën samen, aangevuld met ontbrekende schakels. Zo is een breed toekomstbeeld voor het hele dorp ontstaan.

Soesterberg is geen onderdeel van de Structuurvisie, het heeft een eigen Masterplan. Dit omdat de toekomstige ontwikkelingen in Soesterberg van een heel andere orde dan die in Soest. In Soest liggen de grote ontwikkelingen grotendeels achter ons, in Soesterberg zijn vanwege de sluiting van de vliegbasis juist ongekende mogelijkheden ontstaan. De Structuurvisie Soest en het Masterplan Soesterberg vormen samen de basis voor een groene gemeente Soest waarin het prettig leven, werken en recreëren blijft.

De Structuurvisie is nog niet definitief. Na een inspraaktraject stelt de gemeenteraad op 29 oktober 2009 de definitieve Structuurvisie vast.

Samenvatting

Een samenvatting van de Structuurvisie is op woensdag 8 april in de Soester Courant gepubliceerd. De samenvatting kunt u downloaden:

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Samenvatting

Informatieavond op 15 april 2009

U bent op woensdag 15 april van harte welkom op de informatieavond in het gemeentehuis van Soest. U kunt binnenlopen tussen 19.30 en 21.30 uur. U kunt dan een presentatie bekijken en informatie inwinnen over voor u belangrijke onderdelen. Daarnaast kunt u met uw vragen en opmerkingen terecht bij de aanwezige medewerkers en de wethouder van Ruimtelijke Ordening.

Reageren

Tot en met 19 mei 2009 heeft u de gelegenheid om uw mening over de Structuurvisie te geven. Dit kunt u doen door gebruik te maken van het online formulier.

Ook kunt u tijdens de informatieavond op 15 april een reactieformulier meenemen of direct invullen. Reageren per brief kan natuurlijk ook: gemeente Soest, t.a.v. burgemeester en wethouders, postbus 2000, 3760 CA Soest.