FloraHolland


Opbrengst eerste karren Begonia `Sparkler'voor Roparunteam FloraHolland

FLORAHOLLAND, 14 april 2009 (persbericht)- Dinsdag 14 april werden de eerste karren van de nieuwe Begonia `Rose Sparkler' en `Scarlet Sparkler' geveild op de klokken van FloraHolland Aalsmeer en Naaldwijk. Bijna traditiegetrouw doneert kweker Pres-tige Plants b.v. de opbrengst van de eerste kar op beide klokken aan het FloraHolland-Roparunteam. De actie leverde duizend euro op voor het goede doel. Pres-tige Plants is al jaren sponsor van de Roparun.

Begonia Sparkler vanaf week 16 op markt
Op de afgelopen FloraHolland Trade Fair werd het nieuwe Begonia Sparkler-concept van Pres-tige Plants aan inkopers voorgesteld. Begonia Sparkler wordt vanaf week 16 in drie verschillende kleuren aangeboden. De container van het product gaat door de rose kleur en een ingesmolten fotolabel met verzorgingstips en barcode opvallen in de diverse tuincentra en retailoutlets. Begonia Sparkler past in het "easy gardening concept" van Pres-tige Plants. Sparkler is een meeldauw-resistente begonia die minimale verzorging vraagt, beperkt water en voeding verlangt, zelfreinigend is en doorbloeit tot aan de eerste vorst. Voor voorjaar/zomer 2009 komen er circa 180.000 planten op de markt.

Opbrengst Roparun voor mensen met kanker
De Roparun is een loopevenement waarbij hardlopers in teamverband een sportieve prestatie leveren. Doel is om geld op te halen voor mensen met kanker. Het is de langste estafetteloop (530 km) ter wereld. De loop vindt jaarlijks plaats tijdens het Pinksterweekend. De opbrengst wordt besteed aan goede doelen die de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten verbeteren onder het motto `Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Bloemenveiling FloraHolland ondersteunt deelname aan de Roparun. Al elf jaar zetten medewerkers van de veiling zich in voor dit goede doel. Meer over het team en de Roparun is te lezen op www.roparunteam97.nl.

Fotobijschrift: Begonia Scarlet Sparkler