Gemeente Beuningen


Ruwbouw Sportpark Beuningse Boys vlot `aangekleed' Het sportpark langs de Schoenaker begint steeds groener te worden.

Grasmat wordt groener
Terwijl de robuuste vormen van het nieuwe sportpark allang zichtbaar zijn, krijgen de velden deze weken ook hun passende kleur. De grasmat van het hoofdveld wordt, door het mooie weer en zo nu en dan een frisse regenbui, alsmaar groener! Daarnaast is ook het natuurgrasveld van het zogenaamde WeTra veld ingezaaid (Wedstrijd- & Trainingsveld in één). Inmiddels is de kunstgras toplaag voor de overige drie velden ook op het park gearriveerd. Eind week 15 begin week 16 wordt begonnen met het aanbrengen hiervan. Duidelijk zichtbaar zijn ook de dug outs, die worden gebouwd door de bereidwillige vrijwilligers die de club rijk is.

Verbinding groenzone met toekomstige wijk
Rondom het park is gestart met het egaliseren van de groenzone. Aan de `Ewijkse zijde' is de watergang gegraven, als onderdeel van de ecologische verbindingszone. Deze loopt langs de noordzijde van het sportpark. De verbinding tussen groenzone en de toekomstige nieuwe wijk wordt gemaakt door aanleg van een tweetal FSC houten loopbruggen die ook door Heijmans worden gebouwd. In het groengebied wordt bovendien een voetgangerspad of `struinpad' aangelegd. Alle bermen aan de buitenzijde het sportpark worden zo spoedig mogelijk ingezaaid met een bloemrijk mengsel. De struiken en heesters die om het sportpark gepland zijn, worden eerst in het najaar van 2009 geplant. De hoofdpaden van de parkeerplaats worden in de tweede week van juni geasfalteerd terwijl de grasbetonstenen uitgevuld met split dezer dagen worden aangebracht.

Clubgebouw
In het kleedlokalencomplex annex kantine is de bouwer nu met de details van de ruwbouw bezig. Alle kozijnen zijn geplaatst en het gebouw is zo goed als waterdicht. Verder wordt de dakbedekking aangelegd waarna het sedum groendak wordt geplaatst. Op de begane grond in de kleedruimten wordt momenteel volop gestukadoord. Op de eerste verdieping wordt de constructieve druklaag aangelegd waarna de tussenmuren de komende weken worden gemetseld.

Meer informatie
Klik voor meer informatie over het nieuwe sportpark op Projecten > Beuningen > Sportpark Schoenaker.