Senternovem

14-04-2009 | Nieuwe subsidieregeling Onderwijs Netwerk Ondernemen

Vanaf 20 april 2009 is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor de subsidieregeling Onderwijs Netwerk Ondernemen. Dit is mogelijk tot en met 15 juni 2009. Voor deze regeling is 4 miljoen euro beschikbaar, de sectoren primair-, voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs komen hiervoor in aanmerking.

Doel
Deze regeling richt zich op de versterking van de samenwerking van onderwijsinstellingen en ondernemingen op het gebied van onderwijs en ondernemen. Zodat het ondernemend onderwijs kan worden verankerd, aantrekkelijker wordt en de ogen van leerlingen en studenten opent. Ondernemen hoeft overigens niet als apart thema te worden ingezet, maar kan juist als stimulerende context werken voor onderwijsthema's als bijvoorbeeld rekenen en taal en talentontwikkeling.

Project
Per project bedraagt het subsidiepercentage 75% van de projectkosten, met een maximum van 150.000 euro. De onderwijsinstelling of een kenniscentrum dient namens alle participerende partijen de aanvraag in. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal vier partijen, waarvan twee onderwijsinstellingen, een ondernemer en een partij naar keuze. De twee onderwijsinstellingen dienen uit een verschillend bevoegd gezag te komen.

Inhoud
Een onderwijsinstelling heeft de ambitie onderwijs en ondernemen vorm te geven en te verankeren in de eigen organisatie. Of een onderwijsinstelling heeft de ambitie deze activiteit verder te professionaliseren of te vergroten. Om dit te realiseren wordt het samenwerken met andere onderwijsinstellingen en andere actieve partijen in de regio gestimuleerd.